اثر آنزیم ترا نس گلوتامیناز و صمغ لوبیای لوکا ست بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و حسی بستنی سنتی زعفرانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 27، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-27-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد اردلان

گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین– پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

رضوان پوراحمد

گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین– پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

حمید رضا مهدوی عادلی

موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران

چکیده

بستنی خورا­کی بسیارمعروفی است که در سراسر دنیا خواهان دارد و طیف وسیعی ازانواع مختلف دسرهای منجمد را در برمی­گیرد. هدف از این تحقیق بررسی اثر سطوح مختلف آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی و صمغ لوبیای لوکاست بر کیفیت حسی و خواص فیزیکوشیمیایی بستنی سنتی زعفرانی بود. آنزیم ترانس گلوتامیناز در چهار سطح ( ۵۰ ، ۱۰۰ ، ۱۵۰ و ppm ۲۰۰ ) و صمغ لوبیای لوکاست در دو سطح ( ۱/۰ و ۲/۰ درصد) استفاده شد. ویژگی­های فیزیکی­شیمیایی (pH، اسیدیته، مقاومت به ذوب، افزایش حجم و ویسکوزیته) و ویژگی­های حسی (طعم، بافت، رنگ و پذیرش کلی) نمونه­های بستنی طی دو ماه نگهداری بررسی گردید. با توجه به نتایج تجزیه واریانس، اثر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی و صمغ لوبیای لوکاست بر ویژگی­های حسی و فیزیکی­شیمیایی در کلیه تیمارها در طول دوره نگهداری معنی­دار بود (۰۵/۰> p). نمونه I (ppm ۲۰۰ آنزیم ترانس گلوتامیناز و ۲/. % صمغ لوبیای لوکاست) در روز شصتم، بهترین تیمار از نظر ویژگی­های حسی و فیزیکی­شیمیایی بود. استفاده از ppm ۲۰۰ آنزیم ترانس گلوتامیناز و ۲/۰% صمغ لوبیای لوکاست باعث افزایشpH ، ویسکوزیته، افزایش حجم وبهبود طعم، رنگ و پذیرش کلی در طول زمان شد. بنابراین آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی و صمغ لوبیای لوکاست می­توانند به تولید­کنندگان بستنی به خصوص درتولید مخلوط­هایی که چربی آنها کاهش یافته، توصیه شوند.

کلیدواژه ها

بستنی سنتی زعفرانی, ترانس گلوتامیناز, صمغ لوبیای لوکاست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.