تاثیر عصاره بید و پوشش سلوفان بر کنترل عوامل بیماری زا و ویژگی های کیفی میوه زردآلو طی انبارمانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 27، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-27-4_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 247
نویسندگان
گیاهان زینتی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه زنجان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
مبارزه با بیماری های واگیر، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
چکیده
زردآلو یکی از مهم ترین میوههای مناطق معتدله است. نرم شدن سریع، حمله آفات و بیماریها و کاهش طراوت و شادابی میوه از مهم ترین مشکلات پس از برداشت این محصول است. در این پژوهش اثر عصاره آبی پوست درخت بید سفید (Salix alba L.) در دو غلظت ۲ و ۴ درصد حجمی همراه با پوشش سلوفان بر کنترل عوامل بیماریزا و ویژگیهای کیفی میوه زردآلو رقم شاهرودی قبل از انبارمانی، ۷ و ۱۴ روز نگهداری در انبار با دمای °C۴ مورد بررسی قرار گرفت. جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل تیمار و دوره انبارمانی برای کلیه صفات به جز ظرفیت آنتیاکسیدانی معنیدار گردید. نتایج نشان داد که با افزایش طول دوره انبارمانی ویژگیهای کیفی میوه کاهش یافت اما تیمارهای عصاره بید و سلوفان باعث حفظ بهتر ویژگیهای کیفی میوه و کنترل عوامل قارچی نسبت به شاهد شدند. در بیشتر موارد بین غلظتهای ۲ و ۴ درصد عصاره بید اختلاف معنیداری مشاهده نگردید. تیمارهای دارای پوشش سلوفان بهتر از نمونههای بدون پوشش، کیفیت میوهها را حفظ کردند. ولی استفاده از این تیمار بدون ترکیب با عصاره بید باعث گسترش عوامل بیماریزا در ظروف بستهبندی شد. بنابراین با توجه به مقبولیت زیاد این محصول در بازار مصرف و اهمیت انبارمانی و کاهش ضایعات پس از برداشت آن توصیه میشود که از تیمار ترکیبی عصاره بید و پوشش سلوفان به عنوان یک برنامه کاربردی در فرایند انبارمانی این محصول استفاده شود.کلیدواژه ها
آلودگی قارچی, انبارمانی, ماندگاری کیفیت, پس از برداشتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.