تاثیر عناصر خاکی نادر بر ریز ساختار و خواص مکانیکی آلیاژ چدن پر کروم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_285
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 994
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی مواد ، شرکت ایران ذوب
دانشیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
کارشناس ارشد مهندسی مواد، شرکت ایران ذوب
چکیده
چدن های پر کروم زیر مجموعه ای از چدن های سفید آلیاژی و یکی از مهمترین آلیاژ های مقاوم به سایش محسوب می شوند. این آلیاژها سختی بالا، مقاومت به سایش عالی و مقاومت به خوردگی خوبی از خود نشان می دهند، در حالی که مقاومت به ضربه و چقرمگی پایینی دارند. در این پژوهش تاثیر افزودن 0/7 درصد عناصر خاکی نادر (RE) تحت عنوان آلیاژ میش متال ، بر ریز ساختار و خواص مکانیکی آلیاژ چدن پرکروم 17% مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به تراشکاری بسیار کم این الیاژ مدلی طراحی و ساخته شد تا بتوان اغلب نمونه ای استاندارد آزمون های مکانیکی از قبیل سختی سنجی ، مقاومت به ضربه، بررسی سطح شکست، آزمون کشش و همچنین متالوگرافی ، با کمترین میزان نیاز بع تراشکاری؛ تهیه شوند. در نهایت تمامی آزمون های فوق بر روی نمونه های استاندارد تهیه شده از دو آلیاژ حاوی عناصر خاکی نادر و فاقد آن ، انجام پذیرفت و نتایج حاصله مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت. این نتایج نشان دهنده ی افزایش مقاومت به ضربه، سختی و مقاومت به کشش در آلیاژ حاوی 0/7%RE، بود .همچنین مشاهدات ساختاری نشان می دهد که افزودن این لزات به چدن پرکروم، تاثیر بارزی بر مورفولوژی فازها، ریزساختار این آلیاژ همچنین شکل و توزیع کاربیدهاخواهد داشت.کلیدواژه ها
چدن پر کروم، عناصر خاکی نادر، کاربیدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.