بهبود ویژگی های ژلی آلبومین سفیده تخم مرغ با افزودن صمغ دانه ریحان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-29-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید میرعرب رضی

علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علی معتمد زادگان

علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید احمد شهیدی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی آمل

علی رشیدی نژاد

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه مسی، نیوزلند

چکیده

زمینه مطالعاتی: ژل یک شبکه پلیمری سه بعدی با رطوبت بالا است که در مقابل فشار، مقاومت به جریان دارد. هدف: هدف از این پژوهش تهیه ژل های بیوپلیمری بر پایه آلبومین و صمغ دانه ریحان با خواص فیزیکی و رئولوژیکی مطلوب می باشد. روش کار: در این پژوهش تاثیر مقادیر مختلف صمغ دانه ریحان (۰، ۰۵/۰، ۱/۰ و ۳/۰%) بر خصوصیات فیزیکی و بافت ژل حاصل از آلبومین تخم مرغ  (دمای °C ۸۵) بررسی و تاثیر دما (افزایش دما از ۵ به °C ۹۰ و سپس کاهش دما از ۹۰ به °C ۵) نیز بر خصوصیات رئولوژیکی ژل حاصله بررسی شد. نتایج: نتایج نشان داد که ظرفیت نگهداری آب ژل­های تولیدی با افزایش غلظت صمغ دانه ریحان به صورت معنی داری افزایش یافت )۰۵/۰> (p. بررسی ویژگی­های بافتی نشان داد که سختی ژل­های تولیدی در نمونه حاوی ۳/۰% صمغ ریحان به صورت معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود )۰۵/۰> (p. طبق نتایج بدست آمده با افزایش غلظت صمغ دانه ریحان در نمونه­های ژل، پارامترL* کاهش پیدا کرد. نتایج آزمون کرنش متغیر نشان داد که ناحیه خطی ویسکوالاستیک در حدود کرنش ۱/۰% بود. بر اساس این نتایج، با افزایش غلظت صمغ دانه ریحان از ۰ به ۳/۰% مقدار مدول­های الاستیک و ویسکوز افزایش یافتند. علاوه بر این، مدول الاستیک در تمامی غلظت­ها بزرگتر از مدول ویسکوز بود. در تمامی غلظت­های مورد بررسی، در مرحله گرم کردن ژل از ۵ به°C ۹۰ مقدار مدول الاستیک به طور ملایمی کاهش یافت و با شروع مرحله سرد کردن ابتدا ثابت و سپس با شیب تندی افزایش یافت. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج بدست آمده نمونه حاوی ۳/۰ درصد صمغ ریحان به عنوان بهترین نمونه انتخاب گردید.

کلیدواژه ها

آلبومین تخم مرغ, صمغ دانه ریحان, ژل, ویژگی های فیزیکی, ویژگی های رئولوژیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.