افزایش انبارمانی زردآلو رقم قرمز شاهرود با استفاده از اتمسفر تغییر یافته

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 30، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-30-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر سلیمانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان شرقی

منصوره مظفری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان شرقی

چکیده

زمینه مطالعاتی: طبیعت فاسد شدنی میوه ی زردآلو به دلیل فرازگرا بودن و تولید اتیلن، باعث کاهش مدت انبارداری آن می شود. هدف: در این بررسی سعی شد با تحقیق بر روی فن آوری بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته، تولید اتیلن را کاهش داده و عمر انباری این میوه را افزایش داد. روش کار: طرح آزمایشی مورد استفاده کرت خرد شده بر پایه ی طرح کامل تصادفی شامل دو کرت در سه تکرار بود. کرت اصلی شامل زمان در چهار سطح (روز چهارم، روز هشتم، روز دوازدهم و روز شانزدهم) و کرت فرعی شامل نوع ترکیب گازی مورد استفاده با پوشش های متفاوت در شش سطح ۳% O۲ + ۵% CO۲ با پوشش پلی پروپیلن با ضخامت ۲/. میلی متر، ۳% O۲ + ۱۰% CO۲ با پوشش پلی پروپیلن با ضخامت ۲/. میلی متر، ۳% O۲ + ۵% CO۲ با پوشش پلی پروپیلن با ضخامت ۴/. میلی متر، ۳% O۲ + ۱۰% CO۲ تحت پوشش پلی پروپیلن با ضخامت ۴/. میلی متر، بسته بندی فقط با پوشش پلی پروپیلن با ضخامت ۲/. میلی متر و بسته بندی فقط با پوشش پلی پروپیلن با ضخامت ۴/. میلی متر بود. صفات مورد اندازه گیری شامل TSS، pH، کاهش وزن، سفتی و EC در میوه های زردآلو بود. نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری زردآلو تمام صفات اندازه گیری شده TSS، pH وEC افزایش در حالی که سفتی میوه کاهش نشان داد. از نظر نوع ترکیب گازی با پوشش های متفاوت، تیمار ۳% O۲ + ۱۰% CO۲ با پوشش پلی پروپیلن به ضخامت ۴/۰ باعث افزایش عمر انباری زردآلو شد، به طوری که این تیمار توانست عمر انباری زردآلو رقم قرمز شاهرود را حدود ۳ برابر افزایش دهد. ضخامت فیلم تاثیر معنی داری بر افزایش عمر انباری میوه زردآلو نداشت.

کلیدواژه ها

زردآلو, اتمسفر تغییر یافته, اکسیژن, دی اکسید کربن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.