تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز بر خصوصیات پایداری، گرما وزن سنجی و رئولوژیکی سس سفید کم کالری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 31، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODRE-31-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد نکهداری

گروه صنایع غذایی ، واحد کازرون ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کازرون ، ایران

صدیقه یزدان پناه

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

زمینه مطالعاتی: استفاده از جایگزین های چربی در سس سفید نقش موثری در تولید یک محصول کم کالری ایفا خواهد نمود. جایگزین های چربی به طور عمده بر پایه کربوهیدرات و پروتئین هستند. آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی یک آنزیم از گروه ترانسفرازها بوده، که به صورت گسترده به منظور اصلاح ویژگی های عملکردی پروتئین ها در مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هدف: از این پژوهش بررسی سطوح مختلف آنزیم ترانس گلوتامیناز بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و گرما وزن سنجی سس سفید کم-کالری می باشد. روش کار: برای این منظور هفت تیمار مختلف با مقادیر متفاوت چربی (۰، ۲۵، ۵۰/۳۷ و ۵۰ گرم) و آنزیم (ppm ۱۰۰ و ۲۰۰) تولید شد. تمامی آزمون ها در ۳ تکرار انجام شد. برای مقایسه میانگین تیمارها از آزمون دانکن در سطح احتمال ۵% استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار GraphPad Prism ۵.۰ انجام گرفت. نتایج: حداقل و حداکثر مقدار ویسکوزیته در تیمارهای حاوی ppm ۲۰۰ و ۱۰۰ آنزیم با ۵۰/۳۷ گرم چربی مشاهده شد. بیشترین مقدار پایداری حرارتی (۱۰/۹۵ درصد) و فیزیکی (۹۱/۹۵ درصد) در تیمارهای حاوی ppm ۲۰۰ آنزیم با ۵۰/۳۷ و ۰۰/۰ گرم چربی ایجاد شد. تیمار حاوی ppm ۲۰۰ آنزیم با ۵۰/۳۷ گرم چربی دارای کمترین مقدار (۲۸/۶۴ درصد) آب آزاد بود. حداکثر مقدار تنش برشی (pa۳۰/۱۶۶) در تیمار حاوی ppm ۱۰۰ آنزیم با ۵۰/۳۷ گرم چربی مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: این پژوهش نشان داد که آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی، دارای پتانسیل بالایی برای استفاده در فرمولاسیون سس سفید کم کالری می باشد.

کلیدواژه ها

آنزیم ترانس گلوتامیناز, سس سفید, کالری پایین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.