انتخاب سبدپرتفولیوی پروژه ها جهت شرکت های غیرپروژه محور بااستفاده ازتحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم های تولیدی و خدماتی
  • کد COI اختصاصی: COPSS02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی شیرویه زاد

هیات علمی دانشکده فنی ومهندسی ،واحد نجف آباد ،دانشگاه آزاداسلامی ،اصفهان،ایرا ن

معصومه رئیس زاده

دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع دانشکده فنی و مهندسی واحد نجف آباد دانشگاه ازاد اسلامی اصفهان ایران

مهدی بهبود

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی صنایع غذایی ،گرایش صنایع غذایی ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحدسروستان ،ایران

چکیده

یکی از مسائل مهم در مدیریت پروژه انتخاب سبد بهینه پروژه است. مسئله انتخاب پروژه و فعالیت های وابسته به آن، یکی از فعالیت های مهم در بسیاری از سازمان ها، به ویژه شرکت های پیمانکاری و شرکت های پروژه محور عمرانی می باشد. مسئله انتخاب پروژه های در حال اجرای سازمانی می باشد، که اهداف سازمانی را به شیوه ای مطلوب و بدون صرف منابع اضافی و یا نادیده گرفتن سایر محدودیت ها برآورده می سازد. در انتخاب سبد پروژه، اساسی ترین موضوعی که مطرح می شود این است که سبد باید حاوی چه پروژه هایی باشد. هرچه انتخاب پروژه های سبد مناسب باشد. تحقق ماموریت های سازمان محتمل تر خواهد بود. در انتخاب این ترکیب تشخیص فرصت ها، ارزیابی میزان همسویی پروژه با اهداف و ساختار سازمان و تحلیل هزینه، سود و ریسک های پروژه بسیار حائزاهمیت است. اهمیت تعیین سبد پروژه مناسب جهت شرکت های عملیاتی یا غیر پروژه محور نیز در همین راستا از اهمیت به سزایی برخوردار است زیرا چالش اصلی این شرکت ها تولیدات روتین و سودآوری است و هزینه در حوزه پروژه ها و تعیین سبد مناسب به لحاظ اختصاص بخشی از سود شرکت جهت ایجاد بخش های جدید و پروژه های اجرایی با لحاظ نمودن شاخص های تولیدی و سودآوری بسیار حائزاهمیت است. در این تحقیق پروژه های یک واحد تولیدکننده در حوزه مواد غذایی براساس نظرات خبرگان سازمان مدیران میانی براساس شاخص های کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفته و شاخص های مناسب جهت بررسی انتخاب گردید. سپس کارایی و رتبه بندی پروژه ها براساس رویکرد تحلیل پوششی داده ها بررسی و جهت انتخاب سبد پرتفلویوی مناسب انجام پذیرفته است.

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داده ها، کارایی و رتبه بندی، سبد بهینه پروژه، شاخص کیفی و کمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.