بررسی تاثیر خودرهبری کارکنان بر عملکرد تیم با نقش میانجی تعهد سازمانی و قابلیت-های تیم (مطالعه موردی: شرکت سهامی برق منطقه ای استان فارس)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم های تولیدی و خدماتی
  • کد COI اختصاصی: COPSS02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کبیری نائینی

استادیار، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه پیام نور، یزد

زینب الهی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران

چکیده

امروزه با توجه به شتاب تغییرات محیطی، سازمان ها در حوزه های مختلف کاری خود از ساختارهایتیمی استفاده می کنند. کار تیمی یکی از لوازم موفقیت سازمان های امروزی به شمار می آید. که در واقع،با ایجاد روحیه اعتماد میان منابع انسانی، حس تعهد و مسئولیت پذیری را بر می انگیزد. عملکرد تیمی ازطریق ضوابط و معیارهای مختلف مانند: تداوم بهبود کیفیت، افزایش کارایی و رضایت مشتری موردارزیابی قرار می گیرد. مدیران سازمان ها به منظور ارتقا سطح و سرعت ارایه خدمات به ارباب رجوع باید ازسویی به تعهد کارکنان در سازمان پرداخته و برای بهبود نگرشی که کارکنان نسبت به کارشان که تحتعنوان قابلیت تیمی است، بپردازند. تحقیق حاضر از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری، کارکنانشرکت سهامی برق منطقهای استان فارس به تعداد ۴۰۵ و نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکرانتعداد ۱۹۸ نفر محاسبه شد. از ابزار پرسشنامه ای جهت جمع آوری اطلاعات در زمینه متغیرهای تحقیقاستفاده شد. روایی آن با نظر کارشناسان و خبرگان شرکت سهامی برق منطقه ای استان فارس مورد تاییدقرار گرفته و با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه تایید گردید. متغیرهای جمعیتشناختی به کمک آمار توصیفی در نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. در گام بعدی تحلیلاستنباطی به روش معادلات ساختاری توسط نرم افزار Amos انجام شد. نتایج نشان می دهد کهخودرهبری کارکنان بر تعهد سازمانی، قابلیت های تیم، عملکرد تیم دارای اثر مثبت و معناداری دارد.تعهد سازمانی بر عملکرد تیم و قابلیت تیم اثر مثبت معناداری می گذارد. هم چنین قابلیت های تیم برعملکرد تیم دارای اثر مثبت و معناداری می باشد.

کلیدواژه ها

خودرهبری کارکنان، عملکرد تیم،تعهد سازمانی، قابلیت های تیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.