شبیه سازی و آنالیز ترمو-زیست محیطی بازیابی اتان و هیدروکربن های با ارزش از گازهای فلر در پارس جنوبی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش ها و دستاوردهای نو در علوم، مهندسی و فناوری های نوین
- کد COI اختصاصی: SETCONG01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 298
نویسندگان
شرکت نفتDOT سکوهای گازی ۲۲-۲۴ پارس جنوبی
چکیده
در این مقاله بازیابی گازهای فلر در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با هدف تولید محصولات با ارزش و کاهش انتشار گاز گلخانه ای دی-اکسید کربن انجام گرفته است. برای این منظور طرح پیشنهادی متشکل از بخشهای فشرده سازی، شیرین سازی با حلال دی اتانول آمین ۳۰ درصد وزنی، نمزدایی و جداسازی برودتی و اتانزدایی ارائه و با استفاده از نرم افزار اسپن هایسیس شبیه سازی گردید. علاوه بر این آنالیز ترمودینامیکی و زیست محیطی بر روی طرح پیشنهادی انجام گرفت. نتایج نشان دادند که طرح پیشنهادی برای بازیابی گازهای فلر به ترتیب دارای بازده انرژی و اکسرژی ۹۷/۳ و ۵۰/۵۸ درصد بوده که بالاترین سهم اتلاف اکسرژی در بخش فشرده سازی گاز فلر معادل با ۵۰/۸۳ درصد رخ داده است. ارزیابی زیست محیطی نشان داد که طرح پیشنهادی قادر است تا شدت انتشار دی اکسید کربن را ۹۳ درصد در مقایسه با زمانی که گازها فلر میشوند، کاهش دهد. در نهایت نتایج شبیه سازی حاکی از این بود که میتوان از گازهای فلر در مجتمع گاز پارس جنوبی روزانه ۷۲۱۳ بشکه مایعات هیدروکربنی، در هر روز ۲۶۸/۳۲ تن گاز اتان با خلوص ۹۷/۴۱ درصد مولی و گاز فروشی متان با شدت ۶۷۷۲/۸ تن در روز تولید نمود.کلیدواژه ها
گاز فلر، دی اکسید کربن، شبیه سازی، انرژی، اکسرژیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.