بررسی رفتار دینامیکی- تحلیلی میرایی هیسترزیس و میراگرهای اصطکاکی در میان قاب ها و نقش کلی آن بر کاهش و جذب ضربه و پالس های لرزه ای به هنگام زلزله

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش ها و دستاوردهای نو در علوم، مهندسی و فناوری های نوین
  • کد COI اختصاصی: SETCONG01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین صورتی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- سازه دانشگاه ارومیه

چکیده

بخش عمده ای از انرژی گسترش یافته در یک محیط ژئوتکنیکی صرف غلبه به اصطلاک بین ذرات و بخشی دیگر سبب پیدایش کرنش های برگشت ناپذیر پلاستیک میشود. اعضای سازه در برابر انرژی زلزله که مقدار قابل تاملی است، وارد محدوده غیر الاستیک ارتجاعی میشوند تا با تغییر شکل هایی که میدهند، بتوانند این انرژی را جذب نمایند. با وارد شدن اعضای سازه به محدوده ی غیرارتجاعی تغییر شکل های ماندگاری در سازه بوجود می آید که برای ادامه بهره برداری در سازه میبایست اعضای که از حد خود بیشتر دچار تغییر شکل شده اند، با اعضای جدید تعویض شدند و یا تقویت گردند. با قرار دادن میراگرها از سازه؛ این میراگرها با جذب نیروی زلزله، از وارد شدن اجزای دیگر سازه به ناحیه غیرالاستیک جلوگیری کرده و در نتیجه اجزای سازه همچنان به پایداری خود نیز ادامه میدهد. یکی از این میرایی ها؛ میرایی هیسترزیس بوده که در واقع؛ میرایی طبیعی مصالح ژئوتکنیکی میباشد و به نوعی جزئی از خصوصیات ذاتی آن محسوب میشود. میرایی هیسترزیس خاک مستقل از فرکانس میباشد اما در عین حال استفاده از آن در تحلیل دینامیکی دارای نقص هایی نیز هست به بیان کلی؛ این میرایی زمانی به وقوع میپیوندد که رفتار ماده تحت بار رفت و برگشتی در محدوده الاستیک قرار میگیرد و مساحت چرخه هیسترزیس بیانگر مقدار انرژی تلف شده در هر سیکل از بارگذاری میباشد. در این مقاله به بررسی رفتار میرایی هیسترزیس از دید دینامیکی در سازه ها میپردازیم و تحقیق میکنیم که این نوع میرایی تا هر حد میتواند در جذب نیروی ارتعاشی زلزله موفق عمل کند و از این فعالیت به این نتیجه خواهیم رسید که برای مقابله با نیروی زلزله و پالس های لحظه ای لرزه ای این میرایی میرایی هیسترزیس تا چه حد میتواند مدل روی تغییر شکل های ناگهانی سازه پایدار ما، تاثیر بالقوه ای نیز بگذارد.

کلیدواژه ها

میرایی هیسترزیس ، غیرارتجاعی، ژئوتکنیک، نیروی لرزه ای.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.