مدل های برنامه نویسی عدد صحیح مختلط برای زمان بندی فروشگاه کار: یک تجزیه و تحلیل محاسباتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش ها و دستاوردهای نو در علوم، مهندسی و فناوری های نوین
  • کد COI اختصاصی: SETCONG01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

برهان زارعی قبادی

دکتری ریاضی کاربردی، دانشگاه تهران

چکیده

هم در نوشته های صنعتی و هم در نوشته های تحقیقاتی، برنامه نویسی عدد صحیح مختلف (MIP) اغلب رویکرد پیش فرض برای حل مسائل زمان بندی می باشد. در این مقاله چهار فرمول MIP را برای مسئله ی سنتی زمان بندی فروشگاه کار (JSP) ارائه داده و ارزیابی می کنیم. در حالی که فرمول های MIP برای JSP از دهه ی ۱۹۶۰ پدید آمده اند، به نظر می رسد که مطالعات محاسباتی جامع از آن زمان اجرا نشده اند. به خاطر بهبود های چشمگیر در تکنولوژی MIP در سال های اخیر، مقایسه ی مدل های استاندارد JSP با استفاده از نرم افزار بهینه سازی مدرن مطلوب می باشد. ما با استفاده از CPLEX، GUROBIو SCIP یک مطالعه ی کاملا تجربی روی چهار مدل MIP انجام داده و بر روی تعداد نمونه هایی که می توانند ثابت شوند که بهینه هستند و کیفیت راه حل با گذشت زمان، تمرکز می کنیم. نتایج ما حاکی از این می باشند که حل کننده های مدرن MIP می توانند بهینگی را به سرعت برای مسائل اندازه-متوسط اثبات کنند. در مقایسه ی چهار مدل MIP، فرمول گسسته ی مطرح شده توسط مانه بهترین عملکرد را در هر دو مقیاس عملکردی ارائه می دهد. ما همچنین عملکرد MIP با تنظیم پارامتر و چند ریسگی با استفاده از CPLEX بررسی می کنیم. هنگام مقایسه ی نتایج با استفاده از تنها یک دنباله و مقداردهی های پیش فرض پارامتری، گین عملکردی چشمگیری مشاهده می شود. نتایج ما بعنوان تصویر لحظه ای عملکرد حل کننده های مدرن MIP برای مسئله ی زمانبندی مهم و به خوبی مطالعه شده، عمل می کنند. در نهایت نتایج MIP با برنامه نویسی محدود (CP)، که یک روش متداول دیگر برای زمان بندی بوده و معروف ترین الگوریتم کامل برای ارائه ی یک نگرش وسیع میان رویکردهای مختلف می باشد، مقایسه می شوند.

کلیدواژه ها

زمان بندی فروشگاه کار، برنامه نویسی عدد صحیح مختلط، برنامه نویسی محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.