بررسی پتانسیل مچاله شوندگی در تونل انتقالآب بهشت آباد

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مهدوری

عضو هیئت علمی دانشکده معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

مسعود هاشمی

مهندسین مشاور زایند آب

فریماه آیتی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور شهرکرد

چکیده

تونل انتقال آب بهشت آباد به طول تقریبی ۶۴۹۳۰ متر با هدف انتقال آب از حوضه کارون به فلاتمرکزی ایران مورد مطالعه قرار گرفته است. در این تحقیق ابتدا با استفاده از برداشتهایزمینشناسی، مطالعات ژئوفیزیک و گمانه های حفاری شده، تونل پهنه بندی شده و امتیازطبقه بندیهای مهندسی Q و RMR برای هر پهنه تعیین شده است. با بهرهگیری از نتایج آزمونهایآزمایشگاهی و طبقه بندیهای مهندسی، پارامترهای توده سنگ در هر پهنه با استفاده از روش هوکتخمین زده شده و میزان همگرایی تونل با استفاده از روش همگرایی همجواری محاسبه شده است.سپس روشهای تجربی و نیمه تجربی بررسی پتانسیل مچاله شوندگی آیدان، سینگ، گول، هوک و جتوامرور شده و با استفاده از این روشها پتانسیل مچاله شوندگی در هر پهنه بررسی شده است. در ادامهپارامتر RMI معرفی و مقدار آن برای هر پهنه محاسبه شده است. با استفاده از پارامتر RMIپتانسیل مچاله شوندگی برای هر پهنه بررسی شده و در پایان نتایج حاصل از روشهای مذکور بایکدیگر مقایسه شده است. با توجه به مقایسه انجام شده مشخص شد که روش هوک کمترین و روشآیدان بیشترین پتانسیل را برای مچاله شوندگی ارزیابی میکند.

کلیدواژه ها

مچاله شوندگی، تونل بهشت آباد، RMI ، حوضه کارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.