تجزیه و تحلیل آماری شکستگیهای القایی وتنشهای برجا با استفاده از داده های لاگتصویرگر FMI

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا ملایوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشگاه صنعتی اصفهان

علیرضا باغبانان

استادیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان

حسن اشراقی

کارشناس ارشد زمینشناسی شرکت نفت و گاز پارس

چکیده

برآورد توزیع آماری مشخصات هندسی ناپیوستگیها به ویژه در اعماق زیاد زمین از پارامترهای مهمدر مدلسازی های عددی بخصوص در محیطهای ناپیوسته میباشد. بدلیل عدم سهولت دسترسی وناممکن بودن مشاهده مستقیم ناپیوستگی های واقع در عمق، استفاده از ابزارهای تصویرگر ضروریبنظر میرسد. ابزار تصویرگر Formation Micro Imager (FMI) که بر اساس اختلاف مقاومتالکتریکی بین سازند و گل حفاری رسانا کار می کند، در این زمینه دارای قدرت شناسایی و تحلیلبالایی در ارتباط با پدیده های عمقی میباشد. در عمده مطالعاتی که تاکنون انجام شده است به تاثیرانواع تنشها بر مکانیزم تولید و گسترش شکستگی ها اشاره گردیده است حال آنکه در این مطالعهروند معکوس مطالعات قبلی در پیش گرفته شده است و میخواهیم با استفاده از شکستگیهای القاییکه توسط ابزار پیشرفته FMI به ثبت رسیدهاند به بررسی تنشهای برجا و ایجاد مدل واقعیتری ازفضای شکستگی های اطراف چاه بپردازیم. در مطالعه حاضر شکستگیهای القایی ثبت شده توسطابزار FMI از چاهی واقع در میادین هیدروکربوری جنوب غربی ایران بررسی شده است.همان طور که انتظار میرفت نتایج حاصل با روند رژیمهای تکتونیکی حاکم بر منطقه جنوب غربیایران کاملا همخوانی دارد و امتداد تنش اصلی افقی حداکثر را شمال شرق جنوب غرب و امتداد تنش -اصلی افقی حداقل را شمالغرب جنوب شرق نشان می دهند.

کلیدواژه ها

تحلیل شکستگیها، تنشهای برجا، شکستگیهای عقب راندگی،شکستگیهای القایی در اثر حفاری، FMI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.