طراحی پایه های ایمن و بهینه با استفاده از روشعددی دو بعدی در استخراج به روش جبه ه کاربلند مکانیزه ) مطالعه موردی معدن پروده طبس(

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عنایت اله امامی میبدی

کارشناس ارشد پژوهشی، جهاد دانشگاهی استان یزد

سمیرا شمس

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه تربیت مدرس تهران

علی دباغ

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

چکیده

یکی از مسائل مهم در معادن زغالسنگ میزان بازیابی زغال است. این مسئله با ابعاد لنگه ها و پایه هایحفاظتی رابطه معکوس دارد. بدین معنی که هرچه ابعاد پایه ها و لنگه های حفاظتی بزرگتر باشدبازیابی ماده معدنی کمتر و سود آوری نیز به طبع آن کاهش می یابد. بنابراین تمایل به استفاده از پایهها با ابعاد کوچکتر وجود دارد از طرفی به خاطر مسائل ایمنی نمی توان ابعاد پایه ها را از حد مشخصیکمتر در نظر گرفت. بطور کلی تنشهای وارد بر پایه از دو ناحیه وارد می شوند، یکی تنش ناشی از وزنروباره و دیگری تنش القایی ناشی از حفر فضای استخراجی. با در نظر گرفتن شرایط هندسی،خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مواد در برگیرنده و لایه زغال و لحاظ کردن ترتیب مراحل حفر و تخریبجبه ه کارها مدل عددی مطابق با آن با استفاده از نرم افزار UDEC ساخته شد. سپس بااجرای مدلهای ساخته شده برای دو حالت با و بدون زون تخریب میزان تاثیرگذاری این زون بر مقدارتنش فشاری ایجاد شده در پایه کنترل شد و در نهایت مقدار ضریب اطمینان برای هر پایه با استفاده ازنسبت بیشترین تنش وارد بر پایه به مقاومت فشاری پایه که از روابط تجربی بدست می آید، تعیین شد.

کلیدواژه ها

پایه های زنجیره ای، روش جبه ه کار بلند، مدل سازی عددی، مقاومت فشاری،ضریب اطمینان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.