تهیه نرم افزاری برای تحلیل قابلیت اعتمادشیبهای سنگی درزه دار به روش فازی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عنایت اله امامی میبدی

کارشناس ارشد پژوهشی، جهاد دانشگاهی استان یزد

داوود حسین زاده مبرهن

کارشناس ارشد مهندسی معدن- مکانیک سنگ

علیرضا یاراحمدی بافقی

استادیار گروه مهندسی معدن دانشگاه یزد

چکیده

با توجه به وجود عدم قطعیتهای مولفه های ورودی در تحلیل شیب سنگها نظیر چسبندگی، زاویهاصطکاک، وزن مخصوص و غیره ارائه یک عدد قطعی برای ضریب اطمینان نمیتواند نتایج درستی رابدست دهد. یکی از روشها تبدیل این مولفه ها به مجموعه های فازی است. سپس با استفاده از تئوریمجموعه های فازی و مفهوم α برش ضریب اطمینان بصورت یک مجموعه فازی محاسبه شده در نتیجهاثر عدم قطعیتها کاهش یافته و نمایی وسیع تر از ضریب اطمینان حاصل خواهد شد. قابلیت اعتماد بهشیب نیز با استفاده از روش فازی تعیین می شود. برای تحلیل پایداری فازی از روش گروه های کلیدیکه برنامه آن در نرم افزار Mathematica نوشته شد، استفاده شده است. به منظور درک بهتر مثالیتئوری از یک مقطع شیب سنگ درزه دار با استفاده از این روش مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بهمنظور ارزیابی صحت نتایج تحلیل، از روش اجزاء مجزا بوسیله نرم افزار عددی UDEC استفاده شد.نتایج نشان دادند که سطح ریزشی در روش عددی و سطحی با کمترین ضریب اطمینان در روشتحلیل فازی همخوانی بسیار خوبی را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

شیب سنگهای درزه دار، مجموعه های فازی، گروه های کلیدی، قابلیت اعتمادفازی، روش عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.