بررسی عیار ،طلا ،سرب، روی و مس در تونل های معدن خونی شمال شرق انارک

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم حیدریان دهکردی

دانشجوی گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور مرکز تهران

ایرج رساء

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه شهید بهشتی، تهران

سیدجواد مقدسی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور، مرکز تهران

محمدهادی نظام پور

گروه زمین شناسی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

منطقه ی معدنی خونی در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهر انارک و ۲۷۰ کیلومتری شهر اصفهان واقع گردیده است این منطقه در زون ایران مرکزی قرار دارد و سنگهایی با سن پروتروزوئیک فوقانی و سنگهای نفوذی آتش فشانی با سن ائوسن منطقه را می پوشانند. قدیمی ترین سنگهای این منطقه شیست ها و فیلیت ها می باشند که دارای سن پروتروزوئیک هستند و ۲۰ منطقه را پوشش میدهند. از مهم ترین پدیده ی کانیسازی در این منطقه میتوان به کانه سازی کاظمی ) تونل شماره (۱) در بخش غربی و کانیسازی شمالی ( تونل های ۲تا۵ و بخشهای شمالی کوه (خونی اشاره نمود. در رگه های تونل کاظمی عیار سرب و روی در مجموع به طور میانگین از ۱۵ %بیشتر بوده و مس به عنوان سومین عنصر پایه عیاری در حدود ۱% دارد نکته مهم آن که بیشینه مقدار سرب و روی در برخی نمونه ها از ۵۰٪ نیز تجاوز می کند این در حالی است که طلا در این رگهها در بیشینه مقدار خود به ۳۰۰ گرم در هزار تن نیز نمی رسد همچنین مقدار آهن در تونل ،کاظمی از ۳۰٪ تجاوز نمی.کند میانگین مجموع سرب روی و مس در کانه سازیهای شمالی حدود ۳ %میباشد و در مقابل عیار طلا در این رگه ها به طور میانگین بیش از یک گرم در تن بوده و در یک رگهی منحصر به فرد این مقدار به ۵۰ گرم در تن می رسد، همچنین این رگهها بیش از % ۶۰Wt از آهن تشکیل شده اند. شواهد به دست آمده از مطالعه کانه شناسی زمین شناسی و ژئوشیمیایی رگه ها نشان از اهمیت بالای عناصر پایه، در تونل ،کاظمی ) بزرگترین تونل منطقه ی خونی و طلا در کانه سازیهای شمالی میباشد.

کلیدواژه ها

منطقه ی خونی، کانه سازی کاظمی، کانه سازی شمالی، طلا، عناصر پایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.