بررسی اعتبار نتایج بدست آمده از معکوس سازیدوبعدی دادههای شبه مقطع مقاومت ویژه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان بهنام

دانش آموخته کارشناسی ارشد اکتشاف معدن دانشگاه یزد

عبدالحمید انصاری

استادیار ژئوفیزیک اکتشافی دانشکده مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه یزد

چکیده

در این مقاله اعتبار نتایج بدست آمده از معکوس سازی شبه مقاطع مقاومت ویژه به منظور تعیین توزیع مقاومت ویژه بر روی ساختارهای نظیر گسل و پایین افتادگی دو بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. شیوه معکوس سازی مورد استفاده روش حداقل مربعات برای آرایه و نر با فاصله الکترودی یک متر بوده که شامل انجام محاسبات بر روی مدل ،فرضی تخمین مدل با انجام مدل سازی دو بعدی، شبیه سازی مقاطع و مقایسه نتایج میباشد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که در ساختارهای ،قائم مدل به دست آمده از معکوس سازی معمولا شدیدتر از داده های اندازه گیری شده میباشد و میزان عدم انطباق مدل در خلال فرایند معکوس سازی در تکرارهای متوالی همواره کاهش قابل توجه ندارد و در مواردی که تفاوت مقاومت ویژه دو لایه از ۱۰ برابر تجاوز کند ثابت باقی میماند در چنین شرایطی مدل بهینه از تعداد تکرارهای خیلی پایین به دست می آید با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت که معکوس سازی راهنمای تقریبا مناسبی جهت دستیابی به هندسه اصلی و ساختار حقیقی مقاومت ویژه ناحیه مورد مطالعه میباشد.

کلیدواژه ها

آرایش ونر ،حداقل مربعات، شبه مقطع، معکوس سازی، مقاومت ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.