شبیه سازی پدیده مخروطی شدن آب در یک مخزننفت با استفاده از یک نرم افزار شبیه ساز

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حشمت امیرزاده

گروه مهندسی نفت و گاز و پژوهشکده انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهین شفیعی

گروه مهندسی نفت و گاز و پژوهشکده انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان

امیر صرافی

گروه مهندسی نفت و گاز و پژوهشکده انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

پدیده مخروطی شدن آب در چاههای عمودی نفت به دلیل افت فشار در اطراف دهانه چاه رخ میدهد. این افت فشار باعث کشیدن آب از اعماق یا فواصل دور مخزن به دهانه چاه می.شود. در این حالت تولید از چاه با چنان سرعتی انجام میگیرد که نیروهای ویسکوزیته بر نیروی گراویته غلبه میک کنند. در این شرایط آب از لایه های آبده به سمت دهانه چاه کشیده و همراه نفت تولید میشود. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار شبیه ساز ۱۰۰ eclipse برای بالا بردن راندمان ،تولید سناریوهای مختلف تولیدی در این مخزن اجرا شد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که۱ بهترین سناریوی تولید که بیشترین راندمان بدست میدهد شرایطی است که با محاسبه دبی بحرانی شد، دبی تولیدی از آن تجاوز نکند و در صورت تولید ،آب لایه مذکور را مسدود نموده و از لایه بالاتری که فاصله بیشتری تا سطح تماس آب و نفت ،دارد، تولید صورت گیرد.-۲ در چاههای که مشکل آبدهی دارند بهتر است که به صورت حفره باز تکمیل شوند. در مخازن دارای لایه ،آبده افزایش افت فشار بین چاه و مخزن باعث کاهش راندمان مخزن، تسریع و افزایش تولید آب میشود.

کلیدواژه ها

شبیه سازی مخروطی شدن ،آب ،راندمان کسر تولید آب زمان نفوذ آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.