فرآوری کانسنگ باریت نصرآباد به روش ثقلی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC03_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل دره زرشکی

عضو هیئت علمی پژوهشکده انرژی و محیط زیست، دانشگاه شهید باهنر کرمان.

افشین نمیرانیان

کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

علی دهقانی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

نوید منافی مورکانی

کارشناسی معدن گرایش اکتشاف دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

چکیده

از کانی باریت در صنعت حفاری نفت وگاز ( ( % ۹۰ ، سرامیک و شیشه ( ( % ۵ ، صنایع شیمیایی ( ۳% ) و پرکننده ها ( ( % ۲ استفاده می شود. کانی های همراه باریت عمدتا شامل فلورین ، سلستین ،کوارتز ، گالن ،اسفالریت ، کلسیت و دولومیت می باشد. بعضی از ناخالصی های همراه با باریت، باعثکاهش وزن مخصوص آن بطور چشمگیری می شود. معدن باریت نصرآباد، در ۷۰ کیلومتری شهرستانیزد، دارای ذخیره ای بالغ بر ۱۱۰۰۰ تن کانسنگ با عیار حدود ۶۲ درصد باریت و ۳۵ درصد کوارتزاست. وجود مقدار قابل توجهی کوارتز در این کانسنگ باعث کاهش وزن مخصوص باریت ( تا حدودظطخعق (۳/۴ و کاهش قابلیت استفاده از آن در صنعت حفاری شده است. با توجه به مطالعاتخردایش و تهیه مقاطع نازک و صیقلی، نمونه های اولیه به دو فراکسیون+۱۵۰ -۵۰۰ میکرون وکوچکتر از ۱۵۰ میکرون تقسیم شده اند. برای کاهش میزان کوارتز در فراکسیون بزرگتر از ۱۵۰میکرون از میز لرزان و در فراکسیون -۱۵۰ میکرون از میز نرمه استفاده شده است. وزن مخصوصترکیب کنسانتره حاصل از دو روش تا حدود ۴/۲ گرم بر سانتیمتر مکعب افزایش یافته است که برایاستفاده در صنعت حفاری نفت وگاز مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

باریت، نصرآباد، میز لرزان، میز نرمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.