تاثیر محل قرارگیری منابع گرم برانتقال حرارت جابجایی طبیعی در یک محفظه سرمایش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCAME05_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین احمدی ندوشن

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شهرکرد

اکرم جهانبخشی

فارغ التحصیل دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شهرکرد

چکیده

انتقال حرارت جابجایی طبیعی در بسیاری از کاربردهای مهندسی، تکنولوژی و فرآیندهای طبیعی و صنعتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از این پژوهش، مطالعه جریان جابجایی طبیعی در یک محفظه مستطیلی با دیواره های عایق است که شامل دو منبع گرمایی دما بالا روی سطح پایینی و یک منبع سرد شیب دار در نزدیکی سقف است. دمای منبع سرد برابر با صفر درجه سانتیگراد و منابع گرم در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد میباشند. این هندسه با هدف مدل سازی تونلهای طویل سرمایشی در سردخانه های با جابحایی طبیعی انتخاب شده است. منبع سرد به عنوان اواپراتور و منابع گرم معادل پالتهای حاوی مواد گرم هستند که هدف خنک سازی آنها است. بر اساس این هدف ابعاد مسئله در حدود یک اتاق فرض شده است. پارامترهای بررسی شده در این مطالعه عبارتند از: فاصله منابع گرم از یکدیگر، فاصله منبع سرد از سقف و همچنین زاویه قرار گیری منبع سرد، که برای چندین مقدار مختلف در نرم افزار انسیس فلوئنت مدلسازی شده است و در نهایت تاثیر تغییرات هر پارامتر روی الگوی خطوط جریان، دما و نرخ انتقال حرارت بررسی شده است. برای ایجاد دستگاه معادلات و ارتباط بین پارامترهای میدان سرعت، دما و فشار از حل گر فشار-مبنا با شبکه فشار جابجا شده بهره گرفته شده است نتیجه کلی حاصل شده برای شرایط مختلف مدلسازی محفظه سرمایش نشان میدهد که کلیت این جریان شامل شش ناحیه درون محفظه است و هرناحیه از لحاظ جریانی ویژگیهای خاص خود را دارا است که در صورت به کارگیری این سامانه در سیستم های ترکیبی، کارایی کلی سیستم به شدت افزایش خواهد یافت

کلیدواژه ها

انتقال حرارت جابجایی طبیعی، محفظه سرمایش، مدلسازی عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.