بررسی مقایسه رفتار خوردگی فولاد ساده کربنی جوشکاری شده با الکترودهای سلولزی ،روتیلی و قلیایی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1980
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نادر پروین

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حمید امیدوار

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سیدرضا امیر آبادی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

فولادهای کربنی ، به عنوان یکی از پرکاربردترین فولاد ها در صنایع نفت و گاز در محیطهای دریایی ، همواره مورد توجه محقین علوم خوردگی و جوشکاری بوده است. در این پژوهش اطلاعاتی در زمینه خوردگی جوشکاری بوده است. در این پژوهش اطلاعاتی در زمینه خوردگی جوشکاری فولادهای کربنی از نوع St t.2 با توجه به نوع الکترود در آب حاوی 3/5% کلرید سدیم (مشابه آب دریا) ارائه شده است. نوع الکترودهای مصرفی با پوشش سلولوزی E6010 ، قلیایی E7018 و رتیلی E6013 می باشد و روش جوشکاری SMAW بوده است. آزمایشات شامل پتانسیل سنجی به منظور بررسی رفتار آندی ، کاتدی مناطق مختلف جوش و مقایسه مناطق مختلف جوش و مقایسه این مناطق در سه نوع الکترود با یکدیگر و روش کاهش وزن می باشد. نتایج آزمایشات بیانگر سرعت خوردگی بالاتر فلز جوش ( WM) در الکترودهای قلیایی است و همچنین در مناطق مختلف جوش منطقه WM ، در کوپل گالوانیک با منطقه تحت تاثیر حرارت دارای فعالیت خوردگی بیشتری است. به هر ترتیب نتایج نشان می دهد که منطقه WM ، در کوپل گالوانیک با منطقه تحت تاثیر حرارت دارای فعالیت خوردگی بیشتری است . به هر ترتیب نتایج نشان می دهد که خوردگی در فولادهای کربنی معطوف به محل های جوشکاری شده می باشد که قادر است باعث کاهش استحکام مکانیکی گررد و لذا می بایستی سعی نمود که با انتخاب الکترود مناسب علاوه بر دستیابی به استحکام مکانیکی مطلوب مقاومت به خوردگی نیز بهبود یابد.

کلیدواژه ها

فولاد St37.2 ، جوشکاری ، منحنی پلاریزاسیون ، خوردگی گالوانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.