تاثیر حرارت ورودی بر ریزساختار و خواص مکانیکی اتصالات ورق های آلیاژ منیزیم AZ31 جوشکاری شده به روش جوشکاری تیگ پالسی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1321
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی سهند
دانشیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند
دانشیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند
چکیده
در این تحقیق از فرایند جوشکاری تیگ پالسی با جریان متناوب (AC) برای اتصال ورق های آلیاژ منیزیم AZ31 استفاده شد و تاثیر حرارت ورودی به قطعه کار بر کیفیت اتصالات از نظر ریزساختاری و خواص مکانیکی (همچون ریزسختی و استحکام کششی نهایی) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور حرارت ورودی از مقدار 80/2 تا 157J/mm افزایش داده شده و همزمان با استفاده از دستگاه کالریمتری تر اندازه گیری شد. مطالعه ریزساختاری نشان داد که با نزدیک شدن به ناحیه ذوب، دانه ها در فلز پایه به تدریج به دانه های هم محور تغییر شکل داده و در مرکز جوش دانه های ریز و هم محور به همراه تعداد زیادی ذرات رسوبی ترد β-Mg17Al12 تشکیل شدند. با افزایش حرارت ورودی به قطعه ک ار، دانه ها در دو منطقه ذوب و فلز پایه نزدیک مرز جوش درشت شد. همچنین، افزایش حرارت ورودی منجر به کاهش فازهای بهم پیوسته β-Mg17Al12 و افزایش فاز درون دانه ای و پراکنده β-Mg17Al12 در هر دو منطقه ذوب شد. علاوه بر آن، استحکام کششی نهایی (UTS) در مقطع اتصال با افزایش حرارت ورودی ابتدا افزایش یافته، اما افزایش بیش از حد آن سببکاهشاستحکام کششی نهایی و همچنین ریزسختی مقطع اتصال جوش شد.کلیدواژه ها
جوشکاری تیگ پالسی ، آلیاژ منیزیم AZ31 ، حرارت ورودی ، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.