تاثیر خاک ریزدانه بر دانسیته خشک و درصد رطوبت اپتیمم ماسه بادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI24_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل صحراگرد

دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران

اکبر چشمی

دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران

چکیده

گسترش ماسه های بادی در بسیاری از مناطق کشور لزوم استفاده از آنها را بهعنوان منبع قرضه در ساخت و سازها مطرح می-کند. با توجه به ویژگیهای خاص ماسه های بادی استفاده از آنها به عنوان منبع قرضه بدون اضافه کردن مواد طبیعی یا شیمیایی مقدور نیست. لذا مطالعه ی روشهای بهبود پارامترهای مهندسی این دسته از خاکها ضروری است. با توجه به گسترش ماسه های بادی در مناطق جنوب کشور در این تحقیق نمونه هایی از ماسه های بادی منطقه هورالعظیم تهیه و با اضافه کردن مصالح ریزدانه (سیلت و رس) موجود در همان منطقه، تاثیر افزودن این مصالح ریزدانه بر دانسیته خشک حداکثر و رطوبت بهینه ماسه های بادی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از آزمایشهای دانه بندی، هیدرومتری، حدود اتربرگ و تراکم استاندارد استفاده شده است. نتایج نشان داد که افزودن سیلت و رس به ماسه بادی منحنی دانه_بندی خاک را از حالت یکنواختی خارج کرده و باعث افزایش ۲۰ درصدی دانسیته خشک حداکثر و کاهش رطوبت بهینه ماسه بادی شده است. افزایش دانسیته خشک و کاهش رطوبت بهینه دو فاکتور مهم در عملیاتهای تراکم بستر در مناطق بیابانی است.

کلیدواژه ها

ماسه بادی، بهسازی خاک، تراکم استاندارد، حدود اتربرگ، خاک ریزدانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.