CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارتقای کیفیت طراحی پیاده راه های شهری به کمک سه مولفه ی خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: خیابان مهران (قصبه) سبزوار)

عنوان مقاله: ارتقای کیفیت طراحی پیاده راه های شهری به کمک سه مولفه ی خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: خیابان مهران (قصبه) سبزوار)
شناسه ملی مقاله: CEIS02_066
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

پریسا کامیارفر - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار
شهاب عباس زاده - عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار.

خلاصه مقاله:
شهروندان بر اساس نیازهایشان، روزانه بسیاری از فعالیتهای خود را به صورت پیاده انجام میدهند. بنابراین کیفیت این فضاهای پیادهمحور حائز اهمیت میباشد. امروزه شاهد بی توجهی به فضاهای پیادمحور و افت کیفیت آنها هستیم. در این مقاله به صورت خاص به تاثیر سه مولفه ی خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی در کیفیت پیاده راه ها میپردازیم. مطابق هرم مازلو، امنیت و تعاملات اجتماعی جز نیازهای فرافیزیولوژیکی انسان هستند که توجه به آنها در کنار نیازهای فیزیولوژیکی میتواند کیفیت فضاهای شهری از جمله پیاده راه ها را تا حد زیادی بهبود بخشد. خوانایی هم به طور مستقیم بر دو مبحث امنیت و تعاملات اجتماعی تاثیرگذار است و همین عامل دلیل انتخاب و قراردادن این سه مولفه در کنار هم میباشد. خیابان مهران که نام قدیمی آن قصبه است واقع در شهر سبزوار، استان خراسان رضوی میباشد و بنا به نیاز شهر و تصمیم شهرداری، قرار است به پیاده راه تبدیل شود. هدف در این مقاله، بررسی تاثیر خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی بر کیفیت پیاده راه ها، استخراج عوامل تحقق بخش این سه مولفه و ارائه ی راهکارها و سیاستهای اجرایی جهت اجرای خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی در تبدیل خیابان مهران به پیاده راه و ارتقای کیفیت این فضا است.

کلمات کلیدی:
پیاده راه، خوانایی، امنیت، تعاملات اجتماعی، خیابان مهران (قصبه) سبزوار.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1567193/