ارتقای کیفیت طراحی پیاده راه های شهری به کمک سه مولفه ی خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی (نمونه موردی: خیابان مهران (قصبه) سبزوار)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
- کد COI اختصاصی: CEIS02_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 401
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار
عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار.
چکیده
شهروندان بر اساس نیازهایشان، روزانه بسیاری از فعالیتهای خود را به صورت پیاده انجام میدهند. بنابراین کیفیت این فضاهای پیادهمحور حائز اهمیت میباشد. امروزه شاهد بی توجهی به فضاهای پیادمحور و افت کیفیت آنها هستیم. در این مقاله به صورت خاص به تاثیر سه مولفه ی خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی در کیفیت پیاده راه ها میپردازیم. مطابق هرم مازلو، امنیت و تعاملات اجتماعی جز نیازهای فرافیزیولوژیکی انسان هستند که توجه به آنها در کنار نیازهای فیزیولوژیکی میتواند کیفیت فضاهای شهری از جمله پیاده راه ها را تا حد زیادی بهبود بخشد. خوانایی هم به طور مستقیم بر دو مبحث امنیت و تعاملات اجتماعی تاثیرگذار است و همین عامل دلیل انتخاب و قراردادن این سه مولفه در کنار هم میباشد. خیابان مهران که نام قدیمی آن قصبه است واقع در شهر سبزوار، استان خراسان رضوی میباشد و بنا به نیاز شهر و تصمیم شهرداری، قرار است به پیاده راه تبدیل شود. هدف در این مقاله، بررسی تاثیر خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی بر کیفیت پیاده راه ها، استخراج عوامل تحقق بخش این سه مولفه و ارائه ی راهکارها و سیاستهای اجرایی جهت اجرای خوانایی، امنیت و تعاملات اجتماعی در تبدیل خیابان مهران به پیاده راه و ارتقای کیفیت این فضا است.کلیدواژه ها
پیاده راه، خوانایی، امنیت، تعاملات اجتماعی، خیابان مهران (قصبه) سبزوار.مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.