بررسی عملکرد حوضچه رسوبگیر با استفاده از الگوریتمهای تکاملی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 235

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEIS02_059

تاریخ نمایه سازی: 19 آذر 1401

چکیده مقاله:

سازه های عریضی که درابتدای کانال و یا در طول آن احداث میشوند و با کاهش سرعت جریان آب و تحت تاثیر نیروی ثقلی سبب ته نشینی بخشی از بار معلق جریان میشوند را حوضچه ترسیب گویند. ته نشینی مواد معلق در طول کانالها که اغلب مسافت زیادی را شامل میشود، لایروبی را مشکل میسازد و احداث حوضچه ترسیب سبب صرفه اقتصادی و آسیب رسانی کمتری به سازه های انتقال آب خواهد شد. این تحقیق بر روی بهینه سازی ابعاد حوضچه های ترسیب در سد نکوآباد با استفاده از الگوریتم وراثتی و الگوریتم ازدحام ذرات و با هدف کاهش هزینه ساخت انجام شده است. نتایج این تحقیق و مقایسه آن با تحقیقات پیشین نشان میدهد که الگوریتم ازدحام ذرات نسبت به الگوریتم وراثتی، راندمان هر دو حوضچه ی راست و چپ را به ترتیب به میزان ۱۳,۲۱ و ۱۰,۸۸ درصد بیشتر و میزان هزینه ساخت را در حدود ۰,۱۲۴ میلیارد ریال در حوضچه سمت راست و در حدود ۰,۲۸۹۴ میلیارد ریال در حوضچه سمت چپ کمتر نشان داده است. همچنین در مقایسه با روابط تجربی، نتایج هر دو الگوریتم با مدل انیشتن تطابق بیشتری دارد.

نویسندگان

آرزو رستمی گوهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان.

محمد نجف زاده

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده عمران و نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان.

صدیقه انوری

استادیار، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان.