کاربرد مدل فرم بسته توصیف کننده رکوردهای حوزه نزدیک در ارزیابی پاسخ لرزه ای سازه های فولادی میان مرتبه با اسکلت قاب خمشی محیطی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا نظری

دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه خوارزمی، تهران.

عرفان القاصی

دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه خوارزمی، تهران.

افشین مشکوه الدینی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران.

چکیده

یکی از مهمترین مشخصه هایی که در رکوردهای ثبت شده در حوزه نزدیک گسل مشاهده میگردد، حضور پالسهای پرانرژی و پردامنه سرعت و تغییرمکان در تاریخچه زمانی آنها میباشد. حضور پالسهای بزرگ و پیوسته در تاریخچه زمانی رکوردهای نیرومند زلزله، به شدت پارامترهای پاسخ سازه را تحت تاثیر قرار میدهد. بدین لحاظ ارزیابی پارامترهای پاسخ لرزه ای سازه ها تحت اینگونه حرکات از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد. با توجه به خصوصیات متفاوت و متمایز این جنبشهای نیرومند نمیتوان تنها با کاربرد مدلهای ریاضی ساده شده، بررسی دقیقی از اثرات رکوردهای حوزه نزدیک بر روی سیستمهای سازه ای داشت. بر این اساس، نیاز به تولید و شبیه سازی رویدادهای لرزه ای بزرگ محتمل، با کاربرد مدلهای فرم بسته و آنالیز داده های موجود احساس میگردد. در این پژوهش عملکرد سازه قاب خمشی محیطی با آرایش سلولهای صلب دسته شده در یک اسکلت میان مرتبه با ۱۰ طبقه ارتفاع تحت رکوردهای نیرومند حوزه نزدیک و نیز پالسهای ریاضی معادل، مورد بررسی قرار گرفته است. ارزیابی نتایج تحلیلی این پژوهش با تاکید اساسی بر روی تغییرات پارامتر بیشینه دریفت طبقات میباشد. ارزیابی آورده های این پژوهش نشان میدهد که دریفت طبقهای سازه مطالعاتی تحت رکوردهای زلزله و همچنین پالسهای ریاضی معادل، نتایج به نسبت یکسانی را در پی دارد. ملاحظه شد که همراه با کاربرد مدلهای فرم بسته، قابلیت برازش و شبیه سازی پالسهای موجود در تاریخچه زمانی رکوردهای نیرومند حوزه نزدیک امکان پذیر است. همچنین پالسهای برازشی را میتوان برای تحلیل پارامترهای پاسخ دینامیکی سیستمهای سازه ای میان مرتبه به کار برد.

کلیدواژه ها

پالس سرعت، موجک پردامنه، رکورد زلزله، مدل فرم بسته، قاب خمشی محیطی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.