بررسی تاثیر تردشکنی اتصال بر شکنندگی قاب های خمشی فولادی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
- کد COI اختصاصی: CEIS02_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 364
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، اردبیل.
دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فنی و مهندسی، اردبیل.
چکیده
قابهای خمشی فولادی یکی از سیستمهای باربر جانبی متعارف میباشند که در ساختمانهای کوتاه و بلند استفاده میشوند. قابهای خمشی فولادی با اتصالات جوشی از حدود اواسط سده بیستم میلادی در زمره یکی از شکلپذیرترین سیستمهای سازه ای قرار گرفتند که حتی تصور میشد این سیستمها خرابی ناپذیرند و خرابی لرزه ای آنها فقط در حد تسلیم غیرالاستیک میباشد. این در حالیست که تجربه زمینلرزه های گذشته نشان داده اتصالات این سازه ها ضعفهایی داشته و شکست ترد آنها می تواند عملکرد سازه را کاهش دهد. از آنجا که در مدلسازیها معمولا رفتار غیرالاستیک تیرها و ستونها شبیهسازی شده و فرض بر عدم گسیختگی اتصالات میباشد؛ بررسی تاثیر تردشکنی اتصال بر رفتار دینامیکی و شکنندگی قابهای خمشی فولادی ضروری میباشد. بدین منظور یک قاب خمشی ۴ طبقه ی ۴ دهانه یکبار با فرض عدم گسیختگی اتصالات و بار دیگر با فرض تردشکنی اتصال به صورت المان محدود مدلسازی شده و تحلیل دینامیکی افزایشی شدهاند. برای تحلیل سازه های مورد بررسی از نرم افزار اپنسیس (OpenSees) استفاده گردیده است. نهایتا منحنیهای IDA و شکنندگی سازه در دو حالت استخراج و با هم مقایسه شده است. نتایج نشان میدهند لحاظ شکست ترد اتصال در مدلسازی، شکنندگی سازه را تا حد زیاد افزایش داده و عملکرد سازه را کاهش میدهد.کلیدواژه ها
قاب خمشی فولادی، اتصال، شکست ترد، مدل المان محدود، رفتار دینامیکی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.