ارزیابی سطح عملکرد سازههای بتن مسلح با سیستم مقاوم جانبی دیواربرشی ویژه با استفاده از مدلسازی به روش المان فایبر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما بیجاری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه بیرجند.

ایمان زارعی درمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه بیرجند.

مهدی حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه بیرجند.

چکیده

رفتار لرزه ای سازه های بتن مسلح در مناطق با خطر نسبی بالا حائز اهمیت میباشد و دیوارهای برشی در سازه های بتنی میتواند سازه را در برابر بارهای جانبی ایمن کند. از این رو مدلسازی مناسب دیوارهای برشی، موضوع بسیار مهم در تحلیل خطی و تحلیل غیرخطی سازه ها میباشد. در این پژوهش از روش مدلسازی بزرگ مقیاس المان فایبر، برای بررسی دقیق رفتار دیوارهای برشی در تحلیل غیرخطی استفاده شده است. در این مطالعه، تحلیل استاتیکی غیرخطی سه بعدی یک سازه ۱۰ طبقه بتن مسلح برای ارزیابی سطح عملکرد لرزه ای سازه برای زلزله سطح خطر-۱ مورد بررسی قرار گرفته است. سیستم مقاوم جانبی در این سازه، قاب خمشی با شکل پذیری ویژه به همراه دیوارهای برشی با شکل پذیری ویژه میباشد. تحلیل و طراحی سازه در محیط نرم افزارهای ETABS و SAP۲۰۰۰ انجام شده است. سازه بتنی براساس آیین نامه ACI۳۱۸-۱۴ و طراحی لرزه ای سازه بر پایه استاندارد ۲۸۰۰ و نشریه ۳۶۰ انجام شده است. مقادیر تنش در دیوارهای برشی، منحنی ظرفیت قابها و سطح عملکرد قابها پس از تحلیل پوش اور به دست آمد. این روش از دقت و توانایی مناسبی در پیشبینی رفتار غیرخطی دیوارهای برشی بتنی تحت بارهای جانبی برخوردار است و در این روش مدلسازی مفصلهای پلاستیک را به طور جامعتر میتوان در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

ارزیابی سطح عملکرد، تحلیل استاتیکی غیرخطی، سازه های بتنی، دیوار برشی بتن مسلح، روش المان فایبر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.