بررسی پارامترهای ریزساختاری فولاد میکروآلیاژی 30MSV6 با استفاده از روش پردازش تصویری و مقایسه آن با روش سنتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1083
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احد ضابط

استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه فردوسی مشهد

فهیمه سادات تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه تهران

معین علائی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

ریز ساختار نقش به سزاییدر تعییت خواص ماده ایفا می نماید . ارزیابی کمی و تعیین مشخصه های ریز ساختاری با روش های گوناگونی انجام می شود . استفاده از نرم افزارهای پردازش تصویر به منظور تجزیه و تحلیل تصاویر ریز ساختاری از جمله روش های مبتنی بر اصول متالوگرافی کمی است که امکان دریدفت اطلاعات دقیق و آماری از ریز ساختار را فراهم می آورد. در این تحقیق ، بررسی پارامترهای ریز ساختاری فولاد میکروآلیاژی 30MSV6 به روش سنتی و با استفاده از سه نرم افزار مختلف انجام شده است. برای این منظور تعداد 10 تصویر از مقاطع مختلف ریز ساختار فولاد جهت تعیین اندازه دانه فریت و درصد فازهای موجود در نمونه استفاده شد. این تحلیل کمی ریز ساختاری به کمک نرم افزارهای Clemex و MIP و Buehler انجام گرفت. بررسی ها ضمن تاکید بر اهمیت و ارزش نرم افزارهای پردازش تصویری در سرعت ، دقت و ایجاد بررسی های آماری ، اختلاف جزئی در نتایج نرم افزارهای مختلف را نشان می دهد که قابل تامل است. هر یک از سه نرم افزار از نظر میزان سهولت در کاربری ، امکانات و ابزارهای در ختیار کاربر جهت تهیه دستورالعمل های پردازشی و دقت محاسبات ریاضی با یکدیگر مقایسه شدند. هر سه نرم افزار با دقت 2 تا 10% نتایج اندازه گیری های دستی را تایید نمودند.

کلیدواژه ها

متالو گرافی کمی ، پردازش تصویری ، فولاد میکرو آلیاژی ، اندازه دانه ، درصد فاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.