بررسی آفلاتوکسین ها و امکان ورود آنها به شیر و فرآوردههای لبنی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF09_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 559
نویسندگان
عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی تربت جام
عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی تربت جام
چکیده
اگرچه که شیر یک غذای مفید و سرشار از مواد مغذی میکرو و ماکرو برای رشد، توسعه و حفظ سلامت انسان محسوب می گردد، اما در برخی از موارد، حاوی برخی از مواد مضر بوده که این مواد تا حدود زیادی می توانند باعث بروز بیماری در افراد گردند. آفلاتوکسین ها در صورت مصرف، می توانند باعث ایجاد مسمومیت در انسان و حیوان گردند. اگرچه که شکمبه دامهای نشخوارکننده اولین و مهمترین سد دفاعی در برابر ورود مایکوتوکسین ها بویژه آفلاتوکسین ها می باشد، اما برخی از مطالعات نشان از ورود این مواد به شیر دارد. وجود آفلاتوکسین M۱ به عنوان یک مایکوتوکسین در شیر، تقریبا از ۲۰ تا ۳۰ قبل شناسایی شده است . آلودگی شیر و فرآوردههای آن با آفلاتوکسین M۱، یک مساله مهم بویژه برای کشورهای در حال توسعه در دهه اخیر به حساب می آید. ورود آفلاتوکسین ها به فرآوردههای دامی بویژه برای بچه ها و نوزادانی که حساس به این مواد می باشند، از اهمیت ویژهای برخوردار می باشد. در این مقاله سعی شده است که نحوه و چگونگی ورود آفلاتوکسین ها به شیر و فرآوردههای دامی و نیز ویژگی های آنها مورد بررسی قرار بگیرد.کلیدواژه ها
شیر، آفلاتوکسین ، آلودگی ، سلامتی انسان، مواد مغذیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.