بررسی هورمونی و بافت شناسی اثر داروی متفورمین بر مدل تخمدان پلیکستیک موش کوچک آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF09_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6689
نویسندگان
دانشگاه دامغان
دانشگاه دامغان
دانشگاه علوم پزشکی مازندرا ن
چکیده
پیش زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک شایعترین اختلال غدد درون ریز زنان در سن باروری است . حدود ۵ الی ۱۰ درصد از زنان از این بیماری رنج میبرند. مطالعات اخیر نشان داده است که داروی متفورمین به عنوان یک داروی کاهش دهنده قند خون میتواند با اثر آنتی اکسیدانتی و تنظیم هورمونهای جنسی موجب بهبود فعالیت فیزیولوژیک و هیستولوژیک تخمدان گردد هدف مطالعه ی حاظر بررسی اثر درمانی متفورمین بر پارامترهای مهم هورمونی و تغییرات بافتی جهت بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک است .روش کار: در این مطالعه ۲۸ سر موش کوچک آزمایشگاهی بالغ استفاده شد. جهت ایجاد مدل حیوانی سندرم تخمدان پلی کیستیک از لتروزول به مدت ۲۱ روز استفاده شد. حیوانات در ۳ گروه بیمار، کنترل و گروه درمان(متفورمین ) تقسیم شدند. پس از ۲۸ روز تیمار، بافت تخمدان رنگ آمیزی و بررسی میکروسکوپی گردید. میزان هورمونهای استرادیول، پروژسترون، تستوسترون و انسولین نیز به روش الایزا تعیین شد.نتایج : بررسی آماری نشان داد که درمان با متفورمین موجب کاهش معنی دار هورمون انسولین ، استرادیول و تستوسترون و همچنین افزایش معنی دار پروژسترون نسبت به گروه بیمار گردید. بررسیهای بافت شناسی نشان میدهد که متفورمین توانسته علاوه بر بهبود ساختار بافتی تخمدان، روند تکوین و بلوغ فولیکول تخمدانی را بهبود بخشد.بحث و نتیجه گیری : داروی متفورمین علاوه بر اثرات تنظیم کننده میزان هورمونهای استرادیول، استروژن، پروژسترون و انسولین و همچنین موجب بازسازی مورفولوژی تخمدان و بهبود سندرم تخمدان پلیکیستیک شده است .کلیدواژه ها
سندرم تخمدان پلیکیستسک ، هایپرآندروژنیسم ، متفورمین ، هورمونهای جنسی ، انسولینمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.