بررسی پایداری حرارتی و محاسبه انرژی فعالسازی آلیاژ آلومینیوم 1100 ساخته شده توسط فرآیندهای نورد تجمعی (ARB) و آهنگری چند محوره (MAF)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_102
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1199
نویسندگان
کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی مواد ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه فردوسی
استادیار، دانشکده مهندسی مواد ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه فردوسی مشه
کارشناس ، دانشکده مهندسی مواد ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ، دانشکده مهندسی مواد ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در تحقیق حاضر پایداری حرارتی آلیاژ آلومینیوم 1100 ساخته شده توسط فرآیندهای نورد تجمعی (ARB) و آهنگری چند محوره (MAF) مورد بررسی قرار گرفته و با هم مقایسه شده است. میزان کرنش اعمالی در هر پاس برای هر دو فرآیند یکسان و برابر با 0/8 می باشد . نمونه ها پس از 4 پاس (3/2=ε) تحت عملیات آنیل در دماهای مختلف قرار گرفتند.نتایج نشان می دهد که تبلور مجدد در نمونه های ریزساختار آلومینیومی از دمای 200 درجه سانتیگراد مشاهده می شود. مقدار انرژی فعالسازی تبلور مجدد آلیاژ آلومینیوم 1100 در فرایندهای نورد تجمعی و آهنگری چند محوره با استفاده از مدل اصلاح شده JMAk-Microhardness به ترتیب 111kJ/mol و 98kJ/mol محاسبه شده است.مقدار انرژی فعالسازی مواد بسیار ریزدانه تولید شده به روش تغییر شکل مومسان شدید (SPD) کمتر از نتایج گزارش شده از روش های دیگر می باشد. که دلیل این اختلاف را می توان به ساختار غیر تعادلی مرزدانه ها در مواد UFG و مقدار بالای انرژی ذخیره شده در آن نسبت داد.کلیدواژه ها
آلومینیوم ، نورد تجمعی ، آهنگری چند محوره ، پایداری حرارتی ، انرژی فعالسازیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.