کاربرد مالتودکسترین در ریزپوشانی ترکیبات غذایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_171
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 509
نویسندگان
استادیار گروه صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی بصیر، آبیک، قزوین
عضو هیئت علمی مرکز آموزشی صفر سه نزاجا، عجب شیر، آذربایجان شرقی، ایران
چکیده
میکروانکپسولاسیون فرایندی است که در آن ذرات ریز و قطرات یک ماده به وسیله مواد مختلف پوشانده می شوند تا خصوصیات مفیدی بتوان از آن بدست آورد. فرایند ریزپوشانی، ماده درونی را از شرایط محیطی نامطلوب مانند تاثیرات نور، رطوبت و اکسیژن حفظ کرده، مانعی بین مواد زیست فعال حساس و محیط بیرونی فراهم می آورد. همچنین طعم و بوهای نامطلوب را می پوشاند، بنابراین منجر به تفکیک طعم و آروما می شود. مواد گیاهی سرشار از ترکیبات طبیعی و زیست فعالی هستند که قابلیت های فراوانی برای به کارگیری در مواد غذایی به عنوان آنتی اکسیدان، ضدمیکروبی، رنگ طبیعی، طعم دهنده و غیره دارند. جهات ریزپوشانی ازمواد مختلفی استفاده می شود. مالتودکسترین ها از جمله مواد حامل رایج مورد استفاده در ریزپوشانی هستند. بالا بودن کارایی ریزپوشانی توسط مالتودکسترین ها، پایین بودن گرانروی محلول آنها حتی در غلظت های بالا، در دسترس بودن آنها در اوزان مولکولی مختلف و پایین بودن قیمت آنها، از عوامل مهم در استفاده از این ترکیبات در ریزپوشانی است. به دلیل کارایی بالای مالتودکسترین در ریزپوشانی ترکیبات غذایی، در این مقاله به بررسی مطالعات انجام شده در این زمینه و کاربرد این ترکیبات در فرمولاسیون های غذایی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
مالتودکسترین، ریزپوشانی، ترکیبات غذاییمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.