نقش آبزی پروری در امنیت غذایی کشورها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF08_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی دریا دانشگاه دریانوردی وعلوم دریایی چابهار

آرش شکوری

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

چکیده

امنیت غذایی مسیر اصلی توسعه وضعیت اجتماعی-اقتصادی در هر کشوری در جهان برای شکست سوء تغذیه است. سناریوی حاضر در کشورهای توسعه نیافته همچنان با این مشکل مواجه است. از این رو کمبودهای تغذیه ای انسان بر اهمیت پروتئین حیوانی در رژیم غذایی منظم آنها متمرکز است. برای غلبه بر این مشکل، آبزی پروری مقدار قابل توجهی از پروتئین حیوانی رژیم غذایی مردم در سراسر جهان را تامین می کند. جانوران آبزی از مغذیترین و ارزانترین منابع پروتئینی هستند که با تامین ویتامین ها، پروتئین ها، ریزمغذی ها و مواد معدنی ضروری برای افراد فقیر، به عنوان یک مکمل ارزشمند در رژیمهای غذایی عمل می کنند. آبزی پروری نقشیحیاتی را در کشورهای در حال توسعه اقتصادی و عرضه جهانی غذا ایفا می کند. سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) اعلام کرده است که آبزی پروری پتانسیل مستمری برای ایجاد اهداف توسعه ای برای اقتصاد کشورها و رفاه بهتر انسان ها دارد.

کلیدواژه ها

پروتئین حیوانی، آبزی پروری، امنیت غذایی، اقتصاد جهانی، سوء تغذیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.