زیست شناسی سرپایان و جایگاه غذایی آنها با تاکید بر ماهی مرکب (pharaonis Sepia)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_113
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 437
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی دریا دانشگاه دریانوردی وعلوم دریایی چابهار
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده
افزایش روز افزون آگاهی نسبت به ارزش تغذیه ای، سلامت و بهداشت مواد غذایی سبب گردیده است تا تقاضا جهت تهیه مواد خوراکی مغذی و سالم بیشتر شود. آبزیان خوراکی به عنوان منابع غنی از پروتئین با قابلیت هضم آسان و ارزش غذایی بالا محسوب می شوند که قادرند ویتامین ها، مواد مغذی و اسیدهای چرب مفید را در دسترس قرار دهند و از جایگاه خاصی برخوردارند. نرمتنان نقش بسیار مهمی را در زنجیره های غذایی دریاها ایفا می نمایند و لارو آنها برای بسیاری از بی مهرگان و مهره داران منبع عظیم غذایی محسوب می گردد. ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) گونه غالب موجود در آبهای خلیج فارس و دریای عمان است در سرتاسر آبهای جنوب کشور از استان سیستان و بلوچستان در شرق تا استان خوزستان در غرب پراکندگی دارد. در سال های اخیر یک افزایش پایدار در تولید این گونه در نتیجه افزایش تقاضا در بازار صادرات مشاهده شده است. تقریبا تمام صید این گونه توسط تورهای ترال ها صورت می پذیرد، در حالی که بخش کوچکی از صید توسط Hand-Jigging بوده است. هدف از این مطالعه بررسی اکولوژی، نحوه صید، اهمیت غذایی و بازار صادرات ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) صید شده در جنوب ایران می باشد.کلیدواژه ها
سرپایان، ماهی مرکب، اهمیت غذایی، جنوب ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.