بررسی اکولوژیکی و خواص ایمنی، ضد ویروسی، باکتریایی و قارچی خیارهای دریایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 449
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی دریا دانشگاه دریانوردی وعلوم دریایی چابهار
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده
خیارهای دریایی در سرا سر دریاها و اقیانوس ها، در تمام عرض های جغرافیایی از ساحل تا قسمت های عمیق یافت می شوند. ابتدا به صورت پلانکتونی و در مرحله بلوغ به صورت بنتیک می باشند. بعضی از گونه ها بر روی بسترهای سخت، سنگ ها و صخره های مرجانی و یا به عنوان اپیزوئیت بر روی گیاهان و یا بی مهرگان زندگی می کنند. با توجه به سازگاری بالا با عوامل مختلف محیطی، بسیاری از جانوران و گیاهان دریاییتوانایی سنتز متابولیت های ثانویه اختصاصی را دارند، که گونه های خشکی زی فاقد این قابلیت هستند. خارپوستان موجودات بسترزی هستند که دائما در معرض مقادیر نسبتا بالایی از باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها هستند که تعداد زیادی از آنها ممکن است برای جاندار دیگر زیان آور باشند. گلیکوزیدهای تری ترپن گونه های مختلف خیار دریایی در آزمایشات in vivo و in vitro خاصیت محرک ایمنی سلولی از خود نشان داده است. نتایج مطالعات متعدد نشان داده است که خیارهای دریایی حاوی ترکیبات فعال زیستی با خواص ضد باکتریایی، ضد قارچ و ضد ویرو سی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اکولوژی و چگونگی عملکرد خواص ایمنی، ضد ویروسی، باکتریایی و قارچی خیارهای دریایی مطالعه شده توسط سایر محققین می باشد.کلیدواژه ها
خیار دریایی، خارپوستان، خواص ایمنی، اکولوژیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.