تحلیل کمی و کیفی آب های زیرزمینی منطقه ساری - نکا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 295
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
در حال حاضر آلودگی منابع آب زیرزمینی یکی از مهمترین مسایل زیست محیطی و کشاورزی پایدار می باشد. در منطقه مطالعاتی ساری نکا با توجه به قرار گرفتن در نزدیکی دریابخشی از آبخوان های منطقه شمالی فاقد آب شیرین می باشد. در بیشتر گستره دشت نیز آبخوان های آبرفتی بر اثر نهشته شدن رسوبات دریایی پدید آمده است. تخلیه آبخوان های آبرفتی این محدوده بیشتر از ۱۴۹ میلیون متر مکعب در سال تخمین زده می شود از سویی از نظر کیفی تیپ بی کربناته غالب بوده و تیپ کلروره گسترش اندکی دارد. میانیگن هدایت الکتیکی برابر ۱۵۲۷/۰۲ میکروموس بر سانتی متر می باشد. توزیع فراوانی شوری در این دشت به صورتی است که ۱۰ درصد نمونه ها دارای هدایت الکتریکی کمتر از ۹۰۶/۵، ۲۵ درصد نمونه ها کمتر از ۹۹۸/۷۵، ۵۰ درصد نمونه کمتر از ۱۲۳۷/۵، ۷۵ درصد نمونه ها کمتر از ۱۶۸۴/۲۵ و ۹۰ درصد از نمونه ها دارای هدایت الکتریکی از ۲۳۰۹ میکروموس بر سانتی متر می باشند. بنابراین کنترل مستمر منابع آب زیرزمینی منطقه ضروری بوده و مستلزم پایش کمی و کیفی می باشد.کلیدواژه ها
آبخوان،آب شیرین،آبرفتی،تخلیه آبمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.