تاثیر تاریخ گل دهی گیاهان در اطراف کوه سبلان بر فعالیت و رشد زنبورداری منطقه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_102
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 288
نویسندگان
دانشجوی ارشد آب و هواشناسی محیطی، دانشگاه محقق اردبیلی
استاد گروه جغرافیا، آب و هواشناسی محیطی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی
کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
زنبورداری به عنوان یکی از رشته های کشاورزی متاثر از شرایط آب و هوایی است و این شرایط ارتباط نزدیکی با تاریخ گل دهی گیاهان منطقه سبلان دارد. سیکل فصلی زنبورداری در مناطق معتدل نشان دهنده وجود دو فصل متمایز فعال و غیرفعال از منظر زنبورداری است که فصل های فعال دوره رشد گیاهان منطقه می باشد. در ایران نیز پرورش کلنی های زنبور عسل و برداشت عسل با کیفیت، وابسته به گیاهان موجود در منطقه و تاریخ گل دهی این گیاهان در زنبورداری است. در این پژوهش با توجه به نقش عمده شکوفه های گیاهان در زنبورداری، تاریخ گل دهی سه گونه از گیاهان دارویی از جمله: آویشن، پونه، گون با استفاده از شاخص درجه روزهای رشد و دمای کمینه ایستگاه های هواشناسی اردبیل، مشگین شهر، سراب و هریس ارزیابی گردید و تاثیر آن بر فعالیت زنبورستان ها مورد بررسی قرار گرفت. سپس در محیط نرم افزار ARC GIS محاسبه و نقشه ها پهنه بندی شده است. نتایج نشان می دهد تاریخ وقوع گل دهی گیاهان مورد علاقه زنبورعسل تابع درجه حرارت هر منطقه و ارتفاع بوده و با افزایش ارتفاع به تاخیر می افتد که باعث می شود از اوایل خرداد شروع و تا اواخر تیر ماه به طول انجامد. این عامل نیز زمینه مناسبی را برای استفاده بهینه و ذخیره یک منبع عمده از گرده و شهد را در سرتاسر منطقه ایجاد و محیطی مناسب را برای فعالیت زنبوران منطقه فراهم می کند.کلیدواژه ها
گیاهان،گل دهی، زنبورداری، عسل، فعالمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.