مروری بر برخی سموم قارچی شایع در پرندگان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت و بیماری های پرندگان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
استاد گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده
قارچ ها چه به لحاظ مرگ و میر و چه به لحاظ افت تولیدی که می دهند همیشه از مسائل مهم در پرورش طیور بوده اند. البته زئونوز بودن آ نها سلامت عمومی را نیز به خطر می اندازد. مهمترین قارچ هایی که طیور را درگیر می کنند از گونه های آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و فوزاریوم می باشند ولی برخی دیگر نیز در عین سمیت شدید بروز کمتری نسبت به این موارد دارند. قارچ ها چه به صورت اضافه شدن فیزیکی و چه خاصیت هم افزایی آنها می توانند اثرات یکدیگر را در صورت عفونت همزمان تشدید کنند و خسارات جبران ناپذیری را به مزرعه ی آلوده شده وارد کنند. معمولا کبد به دلیل اینکه مرکز متابولیسم بدن است و آنزیم های زیادی در آن فعالیت می کنند و کلیه بخاطر اینکه تمام مواد دفعی در ادرار از آن عبور می کند معمولا تحت تاثیر این سموم قارچی قرار می گیرند و البته گاهی نیز خود ارگان اصلی و هدف این سموم می باشند. روش های مختلفی نیز برای تشخیص آزمایشگاهی آنها با سرعت و دقت مختلف وجود دارد که البته در چهارچوب این مقاله نمی گنجد. مطالعه ی مروری حاضر به بررسی اجمالی برخی سموم قارچی و ویژگی های آنها می پردازد.کلیدواژه ها
سلامت عمومی، سموم قارچی، قارچ، طیور، مایکوتوکسینمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.