اثر افزودن سلنیوم آلی بر خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی پرورش یافته تحت تنش تراکم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF08_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد مهدیخانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

مژگان مظهری

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

امیدعلی اسماعیلی پور

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

مرتضی مختاری

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

چکیده

در این آزمایش اثر افزودن مکمل سلنومتیونین بر خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در تراکم بالای پرورش بررسی شد. تعداد ۲۱۶ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح فاکتوریل ۲ × ۲ به ۴ تیمار و ۴ تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل ۱ - تیمار شاهد با ۹ جوجه در هر واحد آزمایشی و بدون سلنومتیونین، ۲ - تیمار با ۱۸ جوجه در هر واحد آزمایشی و بدون سلنومتیونین، ۳ - تیمار با جیره حاوی سلنومتیونین ( ۴ / ۰ میلیگرم در کیلوگرم) و ۹ جوجه در هر واحد آزمایشی و ۴ - تیمار با جیره حاوی سلنومتیونین ( ۴ / ۰ میلیگرم در کیلوگرم) و ۱۸ جوجه در هر واحد آزمایشی بودند. نتایج نشان داد که اثر تراکم گله بر وزن نسبی لاشه، سینه و ران معنی دار بود و با افزایش تراکم، وزن نسبی لاشه و سینه جوجه های گوشتی کاهش یافت ( ۰۵ / ۰ > p). اثر تراکم گله بر وزن نسبی ران و اندامهای داخلی نظیر کبد، بورس، طحال و چربی بطنی معنی دار نبود. اثر افزودن سلنومتیونین بر وزن نسبی لاشه و سینه معنی دار بود و منجر به افزایش آن شد ( ۰۵ / ۰ > p). اثر متقابل تیمارها بر خصوصیات لاشه معنی دار نبود. با توجه به بهبود وزن نسبی لاشه و سینه توسط سلنومتیونین می توان نتیجه گرفت که سلنومتیونین توانایی خوبی در پیشگیری از تاثیرات منفی تنش تراکم بر کاهش وزن نسبی لاشه و سینه جوجه های گوشتی دارد.

کلیدواژه ها

سلنومتیونین، وزن نسبی، لاشه، تراکم، جوجه گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.