مقایسه بروز عارضه عدم غلاف بندی سویا در مزارع سویا یا مدیریت علف هرز و ناقل در مقایسه با مزارع شاهد
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF08_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 524
نویسندگان
دانشیار موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران، ایران
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان، ایران
کارشناس مرکز مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان، ایران
چکیده
مهم : پژوهشگران و محققین گرامی بمنظور صرفه جویی در زمان خود بهتر است مقاله خود را در این فرمت جانمایی کنید . سویا یکی از مهمترین گیاهان روغنی است که همه ساله در سطوح وسیعی در استان گلستان کاشت می شود. متاسفانه در سالهای اخیر عار ضه عدم غلاف بندی سویا تولید این محصول را در استان گلستان و تا حدودی مازندران با چالش مواجه کرده است به گونه ای که سال زراعی گذشته ۳۶ هزار هکتار سویا در گلستان کاشته شد و ازاین بین ۶۰۰ هکتار در شهرستان های مینودشت، گالیکش و رامیان با مشکل عدم غلاف بندی یا به اصطلاح کشاورزان علوفه-ای شدن سویا روبرو شد. مطالعات همراهی جدایه های فایتوپلاسمایی متعلق به گروه ۶ را در گیاهان سویا نشان داد و نیز ثابت نمود سنک سویا ناقل پاتوژن بوده و علفهای هرز می توانند منابع زمستان گذران این پاتوژن باشند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدیریت عوامل پایداری فایتوپلاسما (حشرات ناقل و علف های هرز میزبان) در بروز این بیماری بود. به این منظور با بهره برداران در مزارع سویای روستای چهارده شهرستان کرد کوی، روستای جلین سفلی در شهرستان گرگان و مزرعه ی آقای محمودی درروستای رحمت اباد استفاده شد. آزمایش در ۲ تیمار و هر کدام در سطحی حدود ۲۰۰۰ متر مربع انجام شد. تیمارها شامل مزارعی که ناقل با استفاده از سموم اکسی دیمتون متیل یا دیمتوآت و علف های هرز همزمان با استفاده از سموم کنترل شده اند در مقایسه با شاهد بدون سمپاشی برای کنترل ناقل و علف هرز بود. نتایج تاثیر تیمار در عدم بروز علایم اختلال در غلاف بندی در مرحله غلاف بندی با استفاده کوادرات به صورت در صد محاسبه شد و آنالیزهای آماری به روش تی تست انجام شد. نتایج این پروژه نشان داد با کنترل آفات مکنده و علف های هرز سویا در مزارع استان گلستان در صد اختلال در غلاف بندی از متوسط ۹۴ / ۸۱ در صد به ۳۲ / ۱۴ در صد کاهش یافته است که این کنترل به طور متوسط باعث افزایش ۶۸ درصد وزن دانه در مقایسه با مزارعی که کنترل آفات مکنده و علف های هرز در آن انجام نشده است می شود. لذا کنترل آفات مکنده و علف های هرز در مزارع ستویا باعث جلوگیری از خسارت اقتصادی بیماری اختلال در غلاف بندی سویا می شود.کلیدواژه ها
سویا، اختلال در غلاف بندی، مدیریت بیماریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.