تاثیر کاربرد زئولیت و کودحیوانی بر صفات زراعی در گیاه برنج

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF08_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه یزدانی عبدالملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد علی دکتر بهمنیار

استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

فردین صادق زاده

دانشیار گروه علوم و مهندسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی کاربرد زئولیت و کودحیوانی بر صفات زراعی در گیاه برنج اجرا شد. این طرح در منطقه زاغمرز ، شهرستان بهشهر اجرا شد. رقم مورد کشت شیرودی بود و طرح به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در پنج تیمار و سه تکرار اجرا شد. تیمار های شامل کود دامی در ۵ سطح (صفر، ۲/۵، ۵، ۷/۵ و ۱۰ تن در هکتار) و زئولیت در ۵ سطح (صفر، ۲/۵، ۵، ۷/۵ و ۱۰ تن در هکتار ) در ۳ تکرار بود. تیمارهای زئولیت و کودحیوانی در مرحله اماده سازی زمین قبل از نشاء اعمال می گردد. در مرحله رسیدگی تعداد پنجه بارور، ارتفاع بوته، طول خوشه، تعداد دانه های پر و پوک، وزن هزار دانه، وزن بایومس و عملکرد دانه تعیین شد. از نظر عملکرد کود دامی ۷ تن در هکتار و زئولیت ۱۰ تن در هکتار بیشترین میزان عمکلرد را نشان داده است (۱۲۳۳۴/۳) که با تیمارهای کود دامی ۱۰ تن در هکتار و زئولیت ۱۰ تن در هکتار (۱۲۰۷۸) و همچنین کود دامی ۱۰ تن در هکتار و زئولیت ۷/۵ تن در هکتار (۱۱۳۶۰) در یک گروه آماری قرار دارند. نتایج حاصل از همبستگی بین صفات نشان داد که بین صفات تعداد پنجه، ارتفاع بوته، طول خوشه، تعداد دانه پر، وزن بیومس و عملکرد همبستگی معنی داری در سطح یک درصد و طول خوشه در سطح ۵ درصد وجود دارد. همبستگی این صفات با تعداد دانه پوک منفی است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده است که صفات تعداد پنجه، ارتفاع بوته، طول خوشه، تعداد دانه پر و وزن بیومس در بین صفات زراعی مطالعه در گیاه برنج می تواند به عنوان فاکتور مهم در مطالعات افزایش عملکرد مورد استفاده قرار داد.

کلیدواژه ها

زئولیت، برنج، کودحیوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.