بررسی غرب زدگی در عهد قاجار و تاثیر آن بر ارتباط فضای بیرون (حیاط) و درون (داخل بنا) خانه های مسکونی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAUCONG02_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید میرجانی ارجنان

استادیار، دانشگاه یزد، دانشکده هنر و معمار ی یزد - گروه معماری

حمیدرضا خرمی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محیا خیاط سرکاری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

در دوره قاجاریه شیوه جدیدی در معماری ایجاد شد و معماران این زمان نیز دنباله رو معماران صفویه بوده اند ، معماران ما در این زماناز هنر اروپایی تقلید می کردند، ارتباط بیشتر ایران با غرب، معماران ایرانی را به آن داشت تا عوامل مشخص معماری ایران را با توجهخاصی با عوامل معمار ی اروپائی درآمیزند و آثاری بوجود آورند  آنچه موجب ایجاد دگرگونی و تحول در معماری ایران گردیده دگرگونیفکری و فرهنگی جامعه ایرانی است که از دوره صفویه آغاز و در دوران قاجار و به خصوص پهلوی اول به اوج رسید. در جامعه سنتیایران خانواده از واحد های بنیادین جامعه جداست، و خانه محور اصلی یکپارچگی خانواده است. به همین دلیل خانه چنان طراحی میشد تا از دنیای بیرون جدا باشد و در ساخت آن بیشتر به ارزش های بنیادی خانواده توجه می شد. از دوره ی قاجار ساخت بناهایمسکونی با توجه به جایگاه طبقاتی مردم متفاوت بود. در این دوران با ورود فرهنگ های مختلف به ایران پلان و فرم خانه ها دستخوش تغییرات شد. دراین پروژه سعی بر این شده است با بررسی چند نمونه از خانه های دوره ی قاجار، الگوهای بیرونی و درونی خانههای سنتی ایران و چگونگی ارتباط بین این دو عنصر در دورهی قاجار مورد بررسی قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

الگوی بناهای مسکونی، دوره قاجار، دگرگونی فکری و فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.