مروری بر اندیشه های فلسفی شکل گیری توسعه ارتباطات اجتماعی در فضاهای شهری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAUCONG02_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 283
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
استادیار گروه هنر و معماری، واحد زرقان، دانشگاه آزاد اسلامی، زرقان، ایران
چکیده
در عصر حاضر به دلیل ماشینی شدن امور شاهد کاهش ارتباطات اجتماعی شهروندان هستیم. عدم توجه به نیازهای روانشناسانه، کاهشروابط اجتماعی، کمرنگ شدن قرارگاه های رفتاری، کاهش گره های جمعیتی پویا و سرزنده، کاهش حس تعلق و دلبستگی مکانی -جمعی و تغییر مفهوم پیاده راه ها نسبت به گذشته از آثار کاهش تعاملات اجتماعی است. مسئله ی اجتماعی بودن و اجتماع پذیریانسان، از دیرباز میان فلاسفه یونان و حکمای اسلامی مورد بحث بوده است؛ حکما از زما نهای بس یار قدیم گفته اند انسان مدنی بالطبعاست، یعنی انسان طبیعتا اجتماعی است. هر موجودی را به صرف داشتن زندگی جمعی، نمی توان موجود اجتماعی دانست؛ زیرا زندگیاجتماعی ویژگی هایی دارد که تنها در انسان تحقق می یابد. همچنین یکی از نشانه های سلامت روانی، وجود روابط و ارتباطات اجتماعیاست. از دیرباز در طراحی فضاهای شهری همواره از فراهم آوردن بهترین شرایط بر ای برقرا ری ارتباط میان انسان ها بعنوان رکن اصلییاد می شود که در صورت ایجاد صحی ح این نوع ارتباط، می توان فضاهای شهری را پدید آورد که از مقبولیت و اهمیت بالایی برخوردارباشند. مقاله حاضر بدنبال دستیابی به معیارهای کیفی است، معیارهایی که در توسعه ارتباطات اجتماعی در فضاهای شهری کمک کنندهباشند. با جمع بندی مطالعات نظری و بررسی نظریات اندیشمندان و معماران در ارتباط با توسعه ارتباطات اجتماعی و معیارهای فضاهایشهری تاثیرگذار و شاخص، معیارهای کیفی انتخاب و ارزیابی شدند تا در جهت توسعه ارتباطات اجتماعی در طراحی فضاهای شهری،راهنمایی بر ای سایر محققان و طراحان باشد.کلیدواژه ها
اجتماع پذیری انسان، توسعه ارتباطات اجتماعی، فضاهای شهر ی، معیارهای کیفیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.