عناصر و سمبل های اصلی معماری بیوفیلیک، در جهت طراحی فضاهای کاربردی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAUCONG02_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین فکوربافنده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

مهدیه امینی هرندی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

چکیده

طبیعت در همجا وجود دارد و تاثیرگذار است. انسان مدام از طبیعت تقلید می کند؛ ساختن خشت را از درختان فرا گرفته ، از گل های وحشیبرای خلق سر ستون ها الهام گرفته اند و امواج دریا نقش مایه را برای خلق جزییات گچ بری و تزیینات به آنها بخشیده است.طبیعت به وضوح دراستعاره هم مرکزیت دارد . طبیعت ، شاید به مثابه والاترین استعاره ، سر چشمه استعاره های بسیار مهم و در عین حال متفاوت بوده است. طبیعتبا آدامش دریا ، صدای برگ ها، نقش و نگار زمین و حالات فصول، تامل در آرامش، سختی و والایی را به ما ارزانی می کند. طبیعت در شعرشاعران، یقیینا در روح شاعرانه ی هر آفرینه ای حضور دارد. طبیعت نام خود را (مثل طبیعی،طبیعت گرا) به هر آنچه «واقعی» می نماید عاریه می دهد؛ طبیعت سرچشمه ی احساسات ، شور و شعف، و رایحه ی فضاوزمان است . بسیاری از احساساتی که طبیعت بوجود می آورد مثل تغییر ساعاتو گذشت زمان، که با تغییر رنگ کوه ها و آسمان ، عبور نور از لابه لای ابرها ، و با سر بر آوردن ماه و غروب خورشید مشخص می شود، نا محسوسهستند ؛ که حضور خود را از طریق مشاهده یا تاثیر عناصر محسوس طبیعت (مثل کوه ها، دریا،درها،حیوانات و موجودات) بر ما مشهود می سازند.طبیعت به هر دو قلمروی (محسوس ونامحسوس) تعلق دارد . طبیعت با همه چیز در تماس است، روح زندگی را در آن ها می دمد و شرایط لازموجود و رویش موجودات رافراهم می کند. طبیعت دلیل هرگونه «تغییرپذیری» است، و همچنین قابلیت آموزش مفاهیم بصری، فضایی و ساختمان را داراست . ما نیاز فوق العاده ای به توجه دوباره به عناصر محسوس طبیعت داریم، چرا که می توان به این موضوع امید بست که احساسات شور وهیجان و رایحه هایی که معمار کنجکاو می تواند از طبیعت فراگیرد ، پادزهری را فراهم می آوردکه «از خود بیگانگی» اخیر، را از معماران و محیط های معماری مبتلا به آن می زداید.بازگشت به طبیعت و همراه شدن با آن اجتناب ناپذیر است. به دلیل گرایش ذاتی و فطری انسان ها در تعامل با طبیعت و تاثیرات قابل توجه ارتباطبا طبیعت در روح و جسم آدمی، بشر همواره به دنبال ایجاد یک رابطه ی منطقی و مناسب میان فضاای درون و طبیعت بیرون بوده است.

کلیدواژه ها

طبیعت ، معماری ، بیوفیلیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.