تهیه منحنی شکنندگی سازه فولادی مجهز به دیوار برشی و مهار بند فولادی در زمان وقوع زلزله های مطرح دنیا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAUCONG02_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 344
نویسندگان
چکیده
سازه های فولادی به علت سختی و شکل پذیری بالا به طور گسترده در ساخت سازه ها در مناطق لرزه خیز به کار گرفته شده اند.سازه های فولادی معمولا به دو صورت قاب خمشی فولادی (moment resisting system) یا قاب مهاربندی (braved frames) طراحی می شوند که هرکدام معایب و مزایایی دارند. به عنوان مثال سختی قاب مهاربندی معمولا از قاب خمشی بزرگتر است درحالی که شکل پذیری در قاب خمشی نسبت به قاب مهاربندی شده بیشتر است. از این گذشته ساخت و اجرای قاب مهار بندیشده پیچیده تر است و معمولا هزینه بیشتری نسبت به قاب خمشی دارد . دیوار برشی فولادی یک گزینه دیگر برای مقاومت در برابربارهای لرزه ای است که در آن ورق فولادی به اعضای مرزی قاب پیرامونی متصل می شود . دیوار برشی فولادی سیستم باربر جانبینسبتا جدیدی می باشد که در سال های اخیر در طراحی سازه های بلند در بسیاری از کشور های زلزله خیزی همچون ژاپن ، آمریکاو کانادا استفاده شده است .زیان های ناشی از زلزله را میتوان به سه دسته ی خرابی های فیزیکی مستقیم، صدمات اجتماعی و زیانهای اقتصادی تقسیم بندی نمود. به منظور کمی سازی خرابی های فیزیکی مستقیم میتوان شاخص های خرابی را تعریف نمود کهمتناظر با خرابی ایجاد شده باشند. خرابی سازه ای هنگامی اتفاق می افتد که تغییر شکل های بزرگ و دائمی در اثر بارهای مرده برسازه، در آن ایجاد شود. از آنجایی که زمین لرزه یک ماهیت تصادفی می باشد ، لذا باید با یک رویکرد احتمالاتی به این مسئله نگریست.منطقی است که عملکرد سازه را به فرم احتمالاتی در نظر بگیریم یعنی به جای بیان شدت زمین لرزهای که سازه را به سطح خاصی از عملکرد می رساند، احتمال رسیدن سازه به آن سطح عملکرد را به ازای شدت مختلف زمین لرزه بیان کنیم. منحنی هایی که به اینطریق به دست میاید را منحنی های شکنندگی مینامند. با توجه به محدودیت های داده های عددی در رابطه با سطح خرابی، مشخصاتو ویژگی های زمین لرزه، رابطه ی بین اندازه ی زمین لرزه و میزان زمین لرزه و میزان خرابی از ابزارهای ضروری برای ارزیابی وتخمینخرابی ساختمانها در مقیاس شهری و منطقه ای است. منحنی های شکنندگی یکی از ابزارهای مفید برای این منظور هستند. اینمنحنی ها نشانگر احتمال افزایشی شرایط محدود آسیب و خسارت در ساختارهای در معرض تحریک زمین لرزه هستن. حالت هایخسارت در آسیب پذیری ها معمولا به عنوان تغییرمکان بیشینه بین طبقه و تغییر شکل محوری خمیری و چرخش مفاصل در نظرگرفته میشود. بعد از زلزله نورثریج در سال ۱۹۹۴ توجه بیشتری به تخمین میزان خسارت سازه ها معطوف گردید و محققین توجهبیشتری به پیش بینی میزان خسارت مالی در زلزله های شدید نشان دادند.کلیدواژه ها
قاب خمشی فولادی مهاربندی شده، تغییرمکان،دیواربرشی فولادی، شکل پذیری،سختی،خرابی سازه ایمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.