اثر زمان استحاله ایزوترم آستنیت به بینایت پایینی بر ریز ساختار و خواص مکانیکی فولاد فوق مستحکم D6AC
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1626
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت
استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت
چکیده
در این پژوهش اثر زمان استحاله ایزوترم آستنیت به بینایت پایینی بر ریز ساختار و خواص کششی فولاد فوق مستحکم کم آلیاژ D6AC مورد تحقیق قرار گرفت. بدین منظور پس استنیته کردن در دمای 910°C ، عملیات استحاله ایزوترم 330°C در زمانهای مختلف و یا کوئنچ در روغن برای رسیدن به ریز ساختارهای مارتنزیتی ، بینایت پایینی و مخلوط بینایت پایینی - مارتنزیت انجام شد. سپس همه نمونه ها در دمای 200°C برگشت داده شد. نتایج حاصل نشان داد با افزایش زمان استحاله ایزوترم و د رنتیجه افزایش کسر حجمی بینایت پایینی، انعطاف پذیری افزایش می یابد اما استحکام تسلیم و کششی با افزایش کسر حجمی بینایت پایینی ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد . بررسی های ریز ساختاری با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی (SEM) نشان داد وجود یک ماکزیمم در منحنی استحکام بر حسب کسر حجمی بینایت پایینی به علت تقسیم شدن دانه های آستنیت اولیه و در نتیجه کاهش اندازه بسته های مارتنزیت بوسیله بینایت پایینی و محدود شدن تغییر فرم پلاستیک بینایت پایینی توسط مارتنزیت سخت اطراف آن است.کلیدواژه ها
ایزوترم ، D6AC ، خواص مکانیکی ، ریز ساختار ، عملیات حرارتی ، بینایت پایینیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.