بررسی اثر شرایط خورندگی دریایی بر بتن های حاوی الیاف فولادی ضدزنگ و معمولی (دریای کاسپین و خلیج فارس)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAUCONG02_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 326
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان
چکیده
بتن فراتوانمند، نسل جدیدی از بتن تقویت شده با الیاف فولادی با خواص مکانیکی و دوام فوق العاده است. با این حال،اطلاعات محدودی در مورد تاثیر الیاف فولادی بر عملکرد مکانیکی و دوام بتن های فراتوانمند در محیط های دریایی دردسترس است. در این پژوهش، به بررسی شرایط خورندگی دریایی و محیط های نمکی بر روی بتن های فراتوانمندپرداخته شد. نمونه هایی از مخلوط های بتن فراتوانمند با عیار سیمان ۱۰۱۰ کیلوگرم بر مترمکعب، دو نسبت آب به سیمان۰.۱۸ و ۰.۲۲ و حاوی دو نوع الیاف (الیاف فولادی معمولی و الیاف فولادی ضدزنگ) با طول الیاف ۱۲ میلی متر و مقدار ۲درصدحجمی بتن ساخته شدند و در آبهای دریای کاسپین و خلیج فارس به مدت ۷ ، ۲۸ و ۹۰ روز نگه داری شدند.آزمایش های انجام شده بر روی نمونه مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، وزن مخصوص خشک و جذب آب بودند. نتایجآزمایشات نشان دادند که، عملکرد الیاف فولادی ضدزنگ نسبت به عملکرد الیاف فولادی معمولی در محیط های دریاییبهتر است به طوریکه افزایش مقاومت فشاری نمونه های حاوی الیاف فولادی ضدزنگ نسبت به نمونه های حاوی الیاففولادی معمولی از سن ۷ تا ۲۸ بیشتر و کاهش مقاومتشان از سن ۲۸ تا ۹۰ روز کمتر بود. در اکثر نتایج آزمایش مقاومتفشاری، روند افزایش مقاومت تا سن ۲۸ روز در نمونه های عمل آوری شده در آب خلیج فارس نسبت به نمونه های عمل آوریشده در آب دریای کاسپین پایین تر بوده و برعکس روند کاهش مقاومت از ۲۸ تا ۹۰ روز بالاتر بوده است. مقاومت خمشیبعضی از نمونه های حاوی الیاف ضدزنگ حدود ۵ تا ۱۰ درصد بیشتراز مقاومت خمشی نمونه ها حاوی الیاف معمولی است.نمونه های حاوی الیاف ضدزنگ، وزن مخصوص بیشتر و جذب آب کمتری نسبت به نمونه های حاوی الیاف معمولی داشتند.در مقایسه ی دو محیط آبی نمونه های عمل آوری شده در خلیج فارس وزن مخصوص کمتر و جذب آب بیشتری نسبت بهنمونه های عمل آوری شده در دریای کاسپین را از خود نشان دادند.کلیدواژه ها
الیاف فولادی ضدزنگ ، بتن فراتوانمند ، خوردگی بتن ، مقاومت فشاریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.