بررسی چارچوب های فلز – آلی MOFs به عنوان نانوحامل های نوین دارویی با قابلیت حمل دارو های ضدسرطان سینه و تخمدان در زنان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان ،زایمان و نازایی
  • کد COI اختصاصی: ICMWMI08_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید رضا دربان رضوی

گروه مهندسی پزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

ناهید حسن زاده نعمتی

گروه مهندسی پزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

شاهرخ سلیمانی

گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

چکیده

چارچوب های فلز- آلی MOFs ، متشکل از لیگاند های آلی و یون های فلزی با پیوند های هماهنگ می باشند که به صورت مواد متخلخل و کریستالی هستند. تخلخل قابل تنظیم، ترکیب شیمیایی، اندازه، شکل، و مساحت زیاد سطح، این خانواده بزرگ را بیش از پیش برای دارورسانی محبوب کرده است. از دهه های گذشته تا به امروز، عالقه زیادی به طراحی MOF های مهندسی شده با اندازه های کنترل شده برای انواع کاربردهای زیست پزشکی به ویژه حامل های دارویی وجود دارد. در این مقاله مروری به مطالعه پژوهش های انجام شده یک دهه اخیر به بررسی چارچوب های فلز – آلی به عنوان نانوحامل های نوین دارویی در درمان بانوان مبتلا به سرطان سینه و تخمدان پرداخته شده است. با مطالعه و تحلیل چارچوب های فلز - آلی MIL-۱۰۰ (Fe)، MIL-۱۰۱ (Fe)، UiO-۶۶-NH۲ و بارگذاری دارو های ضد سرطان تخمدان و سینهشامل دوکسوربیسین، دوستاکسل و توپوتکان داخل آنها به طور خلاصه اشاره شده است. نتیجه حاصل از این مطالعه نشان می دهد که با طراح ی MOFs متناسب، می توان برای اقدامات پیشرفته، رهایش دارو هدفمند و درمان سرطان های مختلف از جمله سرطان سینه و تخمدان در زنان دست یافت.

کلیدواژه ها

چارچوب فلز – آلی، رهایش دارو، زیست سازگاری، سرطان زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.